Ouă din ciocolată fabricate în Moldova

Ouăle de ciocolată, adevărată operă de artă - Minunățiile făcute de o fabrică din Capitală

449
O fabrică de ciocolate din țara noastră realizează adevărate opere de artă în perioada sărbătorilor Pascale. De la ouă cu mărgele și flori, până la iepurași și mieluți în diverse culori și gusturi.

CHIȘINĂU, 13  apr. – Sputnik. În ultimii ani, și în țara noastră a devenit o tradiție ca, de Paști, moldovenii să facă cadou celor dragi ouă de ciocolată. O fabrică de ciocolată din Capitală realizeză diverse dulciuri cu motive pascale, iar toate ornamentele sunt făcute manual. Ciocolata este belgiană și italiană, de calitate superioară, iar cofetarii folosesc doar ingrediente naturale, cum ar fi nuci, fructe uscate, caramelă, vanilie sau cocos.

Ouă din ciocolată fabricate în Moldova
© Photo : Marina Gospodarenco
Ouă din ciocolată fabricate în Moldova

Directoarea fabricii, Marina Gospodarenco, a povestit pentru Sputnik Moldova că întreprinederea și-a înschis ușile în data de 15 martie. De săptămâna trecută, însă, compania și-a reluat activitatea, după ce mai mulți cumpărători fideli au anunțat că vor să comande ouă de ciocolatăși alte dulciuri speficice Paștelui. 

"Am decis să ne reluăm activitatea pentru două săptămâni. Vrem să-i facem fericiți pe clinții noștri. Evident, respectăm toate măsurile de siguranță a angajaților. Avem o colecție de 50 de produse pentru Paști: diverse ouă, iepurași, mieluți, toate făcute manual", a povestit antreprenoarea.

Ouă din ciocolată fabricate în Moldova
© Photo : Marina Gospodarenco
Ouă din ciocolată fabricate în Moldova

Dulciurile sunt făcute după placul cumpărătorului. Unii solicită ouă din ciocolată albă, alții din ciocolată neagră, ornamentate cu perle, flori sau nuci. Astfel, că niciunul nu seamănă cu celălalt. 

"Evident, că acest lucru ne ia destul de mult timp. Un ou poate fi făcut și într-o oră și jumătate, dar suntem fericiți că putem realiza dorința clienților noștri. Depunem multă muncă ca totul să iasă perfect", susține Marina Gospodarenco.

Ouă din ciocolată fabricate în Moldova
© Photo : Marina Gospodarenco
Ouă din ciocolată fabricate în Moldova

Toate comenzile sunt înregitstrate pe diverse rețele de socializare, iar livrările se fac la domiciliu, de către reprezentanții companiei. Oamenii au posibilitatea să achite și online. Marina Gospodarenco ne-a mai spus că, în aceast an, au și comenzi mai neobișnuite. De exemplu, bunicii care nu pot merge să-și vadă nepoții din cauza carantinei, nu ezită să le comande ouă de ciocolată acasă. 

"Reușim să facem și astfel de surprize pentru copii din partea bunicilor. Dacă în anii trecuți, le ceream cumpărătorilor noștri să achite un avans, acum mergem pe încrederea lor. Sunt riscuri mari, dar asta e. Fiecare client are o zi când își așteaptă comanda. Noi am programat totul foarte bine și nu ne luăm mai mult de lucru decât vom putea realiza", a menționat femeia de afaceri.

Ouă din ciocolată fabricate în Moldova
© Photo : Marina Gospodarenco
Ouă din ciocolată fabricate în Moldova

Ciocolatele deosebite mai sunt comandate și de companiile mari pentru angajații lor. 

"Chiar acum, vom livra circa 250 de ouă de ciocolată și 30 de kilograme de cafea. O companie își proprune să surprindă angajații cu ceva mai deobit de Paști, iar noi suntem fericiți că îi putem ajuta", ne-a mărturisit antreprenoarea.  

Ouă din ciocolată fabricate în Moldova
© Photo : Marina Gospodarenco
Ouă din ciocolată fabricate în Moldova

Prețul ouălelor de ciocolată începe de la 15 lei. Cel mai scump ou costă 250 de lei și are o greutate de 550 de grame de ciocolată veritabilă. Acesta este realizat cu ornamente deosebite din produse naturale, după placul cumpărătorului. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

449
Tagurile:
ouă, Ciocolată
Tematic
Cozonac, pască, ouă roșii - cele mai bune rețete pentru masa de Paști
Pungi inedite pentru pască și cozonac: Ideea unei antreprenoare din Capitală
Școală pe timp de carantină

Persoanele străine nu mai au voie intre în școli - detalii

30
(reînnoit 09:50 18.09.2020)
În instituțiile de învățământ a fost interzisă organizarea întâlnirilor cu demnitarii de stat, cu alegătorii și cu candidații la funcții publice – un ordin în acest sens a fost semnat de ministrul Educației.

CHIȘINĂU, 18 sept – Sputnik. Accesul persoanelor străine în instituțiile de învățământ este interzis pentru o perioadă nedefinită. Conducătorii grădinițelor, școlilor, universităților vor permite intrarea în incinta instituțiilor doar a elevilor și studenților înscriși aici și a personalului angajat. Un ordin în acest sens a fost semnat de ministrul educației Igor Șarov.

Măsura are drept scop protejarea sănătății studenților, elevilor (copiilor) și angajaților instituțiilor de învățământ în contextul existenței unui risc sporit de îmbolnăvire cu COVID-19 și asigurarea respectării regulilor care se impun în această situație.

Totodată, accesul persoanelor menționate mai sus va fi permis cu respectarea tuturor regulilor de protecție prevăzute în Hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Fără întâlniri cu demnitarii în școli

Prin respectivul Ordin al ministerului de resort este interzis accesul în instituțiile de învățământ a altor persoane, precum și organizarea în cadrul instituțiilor de învățământ a activităților ce nu au tangență cu procesul educațional (manifestări cultural-artistice, politice, întâlniri cu demnitarii de stat, cu alegătorii și cu candidații la funcții publice etc.).

Conducătorii care nu vor respecta prezentul ordin sunt ar putea fi trași la răspundere disciplinară.

Ministrul Educației, Igor Șarov, a menționat în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune că numărul școlilor aflate în carantină a rămas neschimbat de șa începutul anului de studii – 11 în total. Numărul claselor care activează la distanță a ajuns la 207. Totodată, din 1 septembrie și până acum au fost confirmați cu COVID-19 în jur de 190 de elevi și peste 200 de cadre didactice.

30
Tagurile:
demnitari, școli, acces interzis
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Purtarea măștilor în școală de către elevi: Precizările viceprimarului Angela Cutasevici
Școala e gratis, dar părinții plătesc aproape cât statul
O clasă dintr-o școală din Bălți a fost plasată în carantină: Cum se desfășoară lecțiile


Загрузка...
Veaceslav Ioniță

Ioniță: Tinerii pleacă pe capete din Moldova

60
(reînnoit 09:02 18.09.2020)
Tinerii continuă să plece în număr mare din Moldova, iar motivele principale ale acestei decizii sunt șomajul, salariile mici și incertitudinea.

CHIȘINĂU, 18 sept - Sputnik. În doar patru ani populația Moldovei a scăzut cu 170 de mii de oameni - datele au fost prezentate în studioul Sputnik Moldova de către economistul Veaceslav Ioniță. 

Expertul afirmă că unul dintre principalii factori care au determinat această scădere este mortalitatea - de la începutul anului 2017 până în prezent declinul natural a fost de 15 mii de oameni. 

Mortalitatea prevalează asupra natalității în republică din anul 2009, iar anul trecut în țară s-au născut doar 32 de mii de copii. Este cel mai mic indicator din ultimii 170 de ani. Totuși, rolul principal în exodul populației îl joacă migrația. 

"Factorul principal al scăderii populației Moldovei este totuși migrația. În ultimii zece ani din țară au plecat definitiv 300 de mii de oameni. Doar anul trecut au părăsit țara 40 de mii de cetățeni apți de muncă, iar asta este aproape egal cu populația unui raion”, a remarcat expertul. 

O mare parte a celor plecați în ultimii ani sunt, potrivit lui Ioniță, tineri cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani. Dar recordul absolut a fost la categoria 30-44 de ani - în patru ani au plecat 79 de mii de oameni care se încadrează în aceste vârste.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

60
Tagurile:
șomaj, tineri, Moldova, demografie, Veaceslav Ioniță
Тема:
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii
Tematic
Date statistice: Populația Republicii Moldova scade de la an la an


Загрузка...
Ion Nicolaescu

Ion Nicolaescu reușește o dublă de senzație în Liga Europei

0
DAC Dunajska Streda s-a calificat în runda a treia preliminară a Ligii Europa după 5-3 cu Jablonec. Omul meciului a fost atacantul moldovean Ion Nicolaescu, transferat o zi mai devreme la campioana Slovaciei.

CHIȘINĂU, 18 sep – Sputnik, Ștefan Ursu. Intrat pe teren în minutul 78, Nicolaescu a dus meciul în prelungiri în minutul 85 și a marcat pentru 4-3, în minutul 96, cu un șut superb din interiorul careului. În runda următoare, DAC va juca cu LASK.

Un alt internațional moldovean, Mihail Caimacov a pasat decisiv la primul gol al echipei Olimpija Ljubljana, dar vicecampioana Sloveniei a cedat în prelungiri în fața lui Zrinjski cu 2-3.

De prelungiri a avut nevoie și Partizan Belgrad pentru a trece de Sfântul Gheorghe.

Singurul gol al partidei de la Chișinău a fost marcat din penalty de fostul jucător a lui CSKA Moscova, Bibras Natcho, în minutul 104.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Liga Europei, fotbal
Tematic
Ion Nicolaescu nu va fi golgheter în Belarus: Iată cu cine a semnat


Загрузка...