Cursă charter

Noi curse charter vor aduce moldovenii acasă - orarul complet

527
(reînnoit 20:10 05.04.2020)
Pentru a putea veni cu oricare dintre aceste curse, moldovenii trebuie să contacteze reprezentanța misiunii diplomatice a Moldovei în țara în care se află și să completeze un formular.

CHIȘINĂU, 5 apr - Sputnik. Compania Air Moldova organizează câteva curse charter pentru cetățenii moldoveni care au rămas peste hotarele țării, informează serviciul de presă al Ministerului moldovean de Externe și Integrării Europene. 

Cetățenii noștri vor putea să se reîntoarcă acasă din câteva orașe europene:

În perioada 6 - 12 aprilie sunt programate următoarele curse charter: 

Chișinău - Londra - Chișinău (6 aprilie);

Chișinău - Dublin - Chișinău (7 aprilie); 

Chișinău - Frankfurt - Chișinău (8 aprilie); 

Chișinău - Lisabona - Chișinău (9 aprilie); 

Chișinău - Madrid - Chișinău (10 aprilie); 

Chișinău - Warșovia - Chișinău (11 aprilie);

Chișinău - Bruxelles - Chișinău (12 aprilie); 

De asemenea, în perioada 13 - 19 aprilie sunt programate zboruri din Amsterdam, Veneția, Paris, Berlin, Roma și Londra.

Detalii despre fiecare zbor se va anunța separat.

Conform deciziei Comisiei Naționale din 31 martie 2020, moldovenii vor putea să se întoarcă în Patrie cu cursele charter organizate special și doar după ce contactează în prealabil misiunea diplomatică a Moldovei în țara în care se află.

527
Tagurile:
orar, Moldova, charter
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1168)
Tematic
Câteva zeci de moldoveni au revenit acasă din Emiratele Arabe Unite - detalii
Vladimir Curbet

Maestrul Vladimir Curbet ar fi împlinit azi 90 de ani

20
(reînnoit 09:24 05.12.2020)
Maestrul Coregraf Vladimir Curbet, conducătorul ansamblului de dans „Joc” ar fi împlinit astăzi 90 de ani.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Artistul Vladimir Curbet a încetat din viață în data de 8 decembrie 2017, la trei zile după ce a sărbătorit împlinirea a 87 de ani. 

Vladimir Curbet s-a născut pe 5 decembrie 1930, în satul Susleni, Orhei. A absolvit şcoala de muzică „Ştefan Neaga" din Chişinău în anul 1966. În 1957 este numit pedagog-repetitor, iar în 1958 conducător artistic și prim-maestru de balet al Ansamblului Moldovenesc Academic de Stat de Dansuri Populare „Joc”. Împreună cu ansamblul „Joc", Vladimir Curbet a montat aproximativ 50 de dansuri populare, adevărate spectacole de muzică, port şi dans popular, atingând o performanţă artistică fără pereche în lume. Printre acestea putem remarca "Jocul ferarilor", "Brâul", "Bătuta", "Voiniceasca", "Haiduceasca", "Hora fetelor", "Mărunţica" și altele.

Maestrul a fost desemnat Artist al Poporului din Republica Moldova, Artist al Poporului din ex-URSS, Laureat al Premiului de Stat și deţinător al "Ordinului Republicii". A prezentat împreună cu Ansamblul „Joc” 10 mii de spectacole în peste 70 de ţări. În 2013, lui Vladimir Curbet i s-a conferit cea mai înaltă distincţie a Organizaţiei Mondiale de Proprietate Intelectuală – Medalia de Aur pentru Creativitate. În acest an, în memoria maestrului Vladimir Curbet a fost inaugurată o placă comemorativă la sediul Ansamblului „Joc”. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

20
Tagurile:
Joc, joc, dans, dansuri, artist
Tematic
FOTO: In memoriam Vladimir Curbet - gest pentru fondatorul „Jocului”
Ansamblul "Joc" va aduce un omagiu în memoriam maestrului Vladimir Curbet


Загрузка...
Maia Sandu

Sandu s-a întâlnit cu Mitropolitul Vladimir: Ce a primit în dar

157
(reînnoit 09:05 05.12.2020)
Președintele ales, Maia Sandu, a avut o discuție cu Mitropolitul Vladimir. Despre aceasta a anunțat Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Președintele ales, Maia Sandu, a anunțat că a avut o întâlnire cu Înalt Preasfințitul Vladimir. Sandu spune că i-a mulțumit Mitropolitului pentru felicitările care i le-a adresat atunci când au fost anunțate rezultatele scrutinului din 15 noiembrie. Mai mult, președintele ales anunță că a primit și un cadou de la Înalt Preasfințitul Vladimir. 

”Am adus mulțumiri și pentru darul Mitropolitului Vladimir - o Icoană a Maicii Domnului. Am discutat despre perioada dificilă prin care trece țara noastră și cum putem ajuta oamenii să treacă mai ușor prin criză”, a scris Maia Sandu.

De precizat că în ziua în care au fost anunțate rezultatele alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie, Maia Sandu a fost felicitată pentru victoria obținută și de Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Kiril. 

”Stimată Maia Sandu! Vă felicit pentru victoria obținută în alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova și sper în continuare într-o interacțiune constructivă dintre autorități și Biserica Ortodoxă din Moldova.  Sunt convins că această cooperare poate contribui semnificativă la crearea unei societăți puternice din punct de vedere spiritual și sănătoase din punct de vedere moral, la stabilirea păcii și armoniei între oameni, precum și la educația patriotică a locuitorilor Republicii Moldova. Să vă ajute Dumnezeu și succese în slujirea poporului moldovenesc”, a scris Patriarhul Kiril. 

După prelucrarea a 100% din procesele verbale, Comisia Electorală Centrală a anunțat următoarele rezultate: Maia Sandu, desemnată de Partidul Acțiune și Solidaritate a acumulat 57,75% din voturi, iar Igor Dodon, desemnat de adunarea cetățenilor – 42,25%. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

157
Tagurile:
icoană, mitropolitul Moldovei, mitropolit, Sandu
Tematic
Sandu a declarat că va desfășura o „consultare cu cetățenii”
Sandu a vorbit la telefon cu Chicu: Ce au discutat


Загрузка...