Флаг у Штаб-квартиры ООН

Omenirea, amenințată de o criza alimentară - avertizează ONU

404
(reînnoit 11:32 01.04.2020)
Dacă nu se iau măsuri urgente pentru protejarea micilor proprietari și menținerea lanțurilor de aprovizionare globale, planeta riscă să se confrunte cu o criză alimentară, avertizează Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură.

BUCUREŞTI, 1 apr – Sputnik, Doina Crainic. Lumea pe plan global s-ar putea confrunta cu o penurie alimentară dacă nu se iau măsuri rapide pentru sprijinirea celor mai vulnerabili și pentru menţinerea lanțurilor de aprovizionare la nivel mondial, avertizează Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Deocamdată, turbulenţele sunt minime, deoarece aprovizionarea cu alimente este suficientă, iar piețele au rămas stabile, asigură FAO pe site-ul organizaţiei, recunoscând totodată existența unor dificultăți logistice, potrivit Sputnik France. 

FAO consideră că pandemia de coronavirus amenință legăturile economice existente, inclusiv transferul de forță de muncă acolo unde este nevoie, către ferme.

Întreruperile în aprovizionare sunt așteptate din aprilie

Având în vedere că perturbările în lanțurile alimentare sunt așteptate încă din aprilie sau mai, guvernele trebuie să ia măsuri pentru a preveni agravarea crizei și pentru a facilita logistica pentru participanții pe piață și accesul la semințe și hrană pentru animale.

„Nu repetați greșelile din criza alimentară din perioada 2007-2008”

Cu toate acestea, concluziile FAO sunt liniștitoare.

„Însă acum nu este momentul să intrați în panică. La nivel global, există suficiente alimente pentru toată lumea. Factorii de decizie politică din întreaga lume trebuie să fie atenți să nu repete greșelile făcute în timpul crizei alimentare din 2007-2008 și să nu transforme această criză din sănătate într-o criză alimentară care poate fi pe deplin evitată”, arată organizația.

404
Tagurile:
ONU, avertizează, Criză, amenințată, omenirea
Centrul COVID-19 Chișinău

COVID-19: Din nou avem un număr mare de infectări

24
(reînnoit 18:01 01.12.2020)
Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 continuă să crească. După ce ieri ne-am bucurat că am avut doar 347 de noi infectări, astăzi datele sunt alarmante. Aproape 1500 de cazuri anunță Ministerul Sănătății.

CHIȘINĂU, 1 dec - Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că 1 499 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. În total, au fost făcute 3 557 de teste, dintre care primar - 3 101. Astfel, bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 108 863. 

98 de lucrători medicali au fost testați pozitiv cu COVID-19. În prezent, 294 de pacienți se află în stare gravă, dintre care 43 sunt conectați la aparate de respirație asistată. 

În același timp, 564 de oameni au fost tratați de coronavirus. De la începutul pandemiei, 95 918 pacienți s-au vindecat de COVID-19. În total, 5 368 de persoane urmează tratament la domiciliu cu forme ușoare de coronavirus, iar 29 482 sunt sub supraveghere la domiciliu.  

Din păcate, s-au înregistrat și noi decese. Ministerul Sănătății informează că astăzi au murit 19 persoane din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Printre cei decedați se numără și medicul de familie din Briceni Elena Pleșca, în vârstă de 60 ani. Până acum, 57 lucrători medicali au decedat din cauza complicațiilor provocate de infecția COVID-19. În total, de la începutul pandemiei și-au pierdut viața 2 323 oameni. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

24
Tagurile:
pandemie, coronavirus, COVID-19
Tematic
COVID-19 lovește dur în economie și oameni
COVID-19: Iată câți moldoveni s-au infectat astăzi


Загрузка...
Исправительное учреждение

Ce i-a promis unui deținut o angajată a Penitenciarului Cricova

30
(reînnoit 17:27 01.12.2020)
5000 de euro - atât ar costa eliberarea unui deținut din pușcărie. O angajată a Serviciului Evidenţă Deţinuţi a Penitenciarului nr.4 a fost reținută de CNA și procurorii anticorupție pentru trafic de influență. Aceasta ar fi cerut bani pentru eliberare condamnatului.

CHIȘINĂU 1 dec - Sputnik. O angajată a Penitenciarului nr.4 din Cricova a fost reținută pentru 72 de ore în izolator, fiind bănuită de trafic de influență. Potrivit CNA, funcționara i-ar fi promis unui deținut să-l elibereze din închisoare înainte de termen, în schimbul a cinci mii de euro. 

Femeia a fost denunțată ofițerilor CNA de chiar condamnatul Penitenciarului nr.17 din Rezina. Potrivit CNA, funcționara i-ar fi spus deținutului că banii i-ar fi trebuit ca să mituiască persoane publice din sistemul judecătoresc, care urmau să examineze dosarul privind eliberarea de la executarea pedepsei, înainte de termen, pe motive de sănătate. Deşi ar fi primit cei cinci mii de euro, femeia nu s-ar fi ţinut de cuvânt, iar într-o discuţie, documentată de CNA, aceasta a recunoscut primirea sumei de bani.

În prezent, funcționara este cercetată penal pentru trafic de influență. Dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă penală, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o anumită perioadă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

30
Tagurile:
deținut, CNA, trafic de influenţă


Загрузка...