Генеральная прокуратура Республики Молдова

Procuratura, în regim special: Cinci zile de odihnă pentru procurori  

132
(reînnoit 15:36 27.03.2020)
Zilele din 30 martie până în 3 aprilie 2020 sunt declarate zile de odihnă și pentru angajații Procuraturii. Instituția va activa într-un regim special.

CHIȘINĂU, 27 mart - Sputnik. Procuratura Generală anunță într-un comunicat de presă că, în baza dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale și luând în considerare necesitatea prevenirii și reducerii riscurilor care au condus la declararea stării de urgenta, zilele din 30 martie până în 3 aprilie 2020 sunt declarate zile de odihnă și pentru angajații Procuraturii.

Potrivit unui Ordin semnat de Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, în această perioadă procurorii-șefi ai procuraturilor teritoriale şi specializate:

  • vor asigura activitatea procuraturii, de regulă, de la domiciliu, utilizând mijloacele de comunicare la distantă;
  • vor desemna câte un procuror care, în caz de adresare a cetățenilor sau a organului de urmărire penală, se va deplasa la serviciu pentru efectuarea acțiunilor procesuale necesare şi care nu suferă amânare;
  • vor asigura plasarea în loc vizibil la intrarea în edificiul procuraturii a datelor de contact ale procurorului de serviciu;
  • vor coordona şi dispune, în funcție de volumul de lucru sau alte situații de urgenta, rotația sau, după caz, substituirea procurorilor desemnați de serviciu;
  • vor comunica cu procurorii desemnați de serviciu exclusiv prin mijloace electronice de comunicare, fiind evitat contactul direct;
  • vor verifica dotarea procurorilor de serviciu cu echipament de protecție (măști şi mănuși).

De asemenea, adjuncții procurorului general şi, la indicaţia lor, şefii de subdiviziuni ai Procuraturii Generale vor asigura activitatea Procuraturii pe domeniile de activitate, de regulă, de la domiciliu, utilizând mijloacele electronice de comunicare.

Recuperarea zilelor de odihnă, se va realiza în modul stabilit de Guvern, după ridicarea stării de urgență.

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 rămâne neschimbat - 177 de cazuri. În Republica Moldova a fost instituit, pe 13 martie, Cod Roșu de pericol de răspândire a virusului COVID-19. Pe 17 martie, Parlamentul a declarat stare de urgență.

Primul caz de deces din cauza coronavirusului s-a înregistrat în Moldova pe 18 martie. A decedat o femeie de 61 de ani, care revenise din Italia. Medicii au precizat că ea suferea de câteva boli cronice. Astăzi a fost confirmat și cel de-al doilea deces din cauza COVID-19. A murit o angajată a sistemului medical în vârstă de 79 de ani.

132
Tagurile:
procurori, Odihnă, Procuratura Generală, Procuratura
Birou

Avertismentul unui medic: Iată cum ne putem infecta cu noul coronavirus

0
(reînnoit 21:18 07.07.2020)
Medicul român Virgil Musta de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara a prezentat un nou scenariu în legătură cu transmiterea noului coronavirus.

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Specialiștii atrag atenția că noul coronavirus se transmite acolo unde ne așteptăm mai puțin.

Mai exact, aceștia spun că există riscul de contaminare de la aerul condiționat, în special în încăperile în care sunt multe persoane.

Este vorba despre un studiu realizat de peste 200 de cercetători, transmis Organizației Mondiale a Sănătății.

Virgil Musta, medic la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a explicat că particulele mici stau în aer mai mult timp față de cele mari, acestea coborând la sol și contaminând suprafețele.

”Există riscul să ne contaminăm pentru că, deși nu suntem în contact direct cu o persoană contaminată, în aer există riscul să fie aceste particule cu viruși”, a declarat Musta.

Medicul a precizat că la spitalul Victor Babeș din Timișoara a crescut numărul persoanelor infectate. Situația s-a schimbat în urmă cu cinci zile pentru că, în ultima lună, au avut doar un pacient pe zi nou infectat și un număr de 5-10 pacienți internați pe secție.

La ora actuală, în schimb, a crescut numărul de adresări la spital cu pacienți infectați.

Acum sunt 22 de pacienți internați și unul la terapie intensivă.

”Doi au decedat în cursul zilei de ieri. Nu avem asimptomatici”, a adăugat medicul.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
medic, coronavirus, infectare
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Două scenarii anunțate de ONU pentru lume de după pandemia coronavirusului - detalii


Загрузка...
Postul Vamal Costești

Punctul de trecere a frontierei Costești-Stânca își reia activitatea: Detalii

27
(reînnoit 22:35 07.07.2020)
Autoritățile vamale ale Republicii Moldova și României informează cim va activa în continuare punctul de trecere Costești-Stânca.

CHIȘINĂU, 7 – Sputnik. Puntul de trecere a frontierei moldo-române „Costești-Stânca” își reia activitatea.

Autoritățile vamale din Republica Moldova și România au decis ca de mâine, 8 iulie, începând cu ora 08:00 să fie restabilit traficul atât pentru călători, cât și pentru transportatorii de mărfuri. Chiar și așa unele restricții de circulație impuse pe perioada pandemiei vor fi menținute.

De precizat că după redeschiderea PTF Costești-Stânca, s-a ajuns la un număr de 24 de puncte de trecere a frontierei de stat deschise.

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal îndeamnă participanții la traficul transfrontalier să se informeze doar din surse oficiale despre condițiile de trecere a frontierei impuse în țările de destinație, inclusiv în cele de tranzit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

27
Tagurile:
punct vamal, Costești-Stânca, Costeşti


Загрузка...