Troleibuze staționând pe str. Ion Creangă din Chișinău

Transportul public din Capitală, fără plată Ce vor face taxatorii

132
(reînnoit 19:20 25.03.2020)
Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău a aprobat o dispoziție prin care vine să pună în aplicare decizia Comisiei Situațiilor Excepționale Naționale de a exclude taxatorii din transportul public din Capitală.

CHISINAU, 25 mart – Sputnik. În baza acesteia, Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicații a municipiului Chișinău urmează să întreprindă acțiunile de mai jos:

  • începând cu data de astăzi, sistează activitatea taxatorilor în transportul public de pasageri din municipiul Chișinău până la 10 aprilie 2020
  • va asigura circulația gratuită a transportului public (troleibuze, autobuze), în municipiul Chișinău conform următorului Program restricționat: 05:30-10:00, 16:00-20:00
  • va estima și va prezenta Comisiei pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău informații cu privire la pierderile suportate în urma transportării gratuite a pasagerilor
  • va înainta un demers întemeiat Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova pentru compensarea din Fondul de Rezervă Național a pierderilor în urma transportării călătorilor cu transport public gratuit în municipiul Chișinău.

Informația cu privire la decizia Comisiei pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău a fost făcută publică de primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

În cadrul ședinței, el a mai cerut să se întreprindă toate măsurile pentru a nu fi permis cetățenilor să intre în număr mare în transportul public.

Decizia Comisiei pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău cu privire la excluderea taxatorii din transportul public din Capitală nu precizează ce vor face în continuare taxatorii, dacă aceștia vor fi cumva remunerați sau vor fi trimiți în concediu forțat, tehnic.  

Vom aminti că propunerea e a exclude taxatorii din autobuzele și troleibuzele publice din Chișinău a venit acum două săptămâni chiar de la Primăria Capitalei. Iar de săptămâna trecută, toate mijloacele de transport publice au fost dotate cu dozatoare cu dezinfectant pentru mâini și a fost scos la linie tot transportul pentru a nu fi încărcat la capacitate maximă, iar cetățenii să poată păstra distanța socială.

Potrivit estimărilor Primăriei Chișinău, în condițiile prestării serviciului de transport public de călători în mod gratuit, pierderile zilnice ale întreprinderilor municipale de transport vor fi de tocmai 1,7 milioane de lei pe zi.

132
Tagurile:
Chisinau, gratuit, public, transport


Загрузка...