Pensionari, foto simbol

Vârstnicii vor fi obligați stea acasă: Cum își vor primi pensiile

277
Autoritățile au dispus înăsprirea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus. De vineri, va fi interzisă aflarea vârstnicilor de peste 63 în afara domiciliului.

CHIȘINĂU, 24 mart – Sputnik. În contextul în care persoanele în etate și cele cu boli asociate prezintă un risc mult mai mare de îmbolnăvire cu COVID-19, iar în cazul lor boala se manifestă mult mai agresiv, Comisia Situații Excepționale a decis să intensifice măsurile de protecție pentru această categorie de populație.

Astfel din 25 martie, li se  interzice persoanelor în vârstă de peste 63 ani, aflarea în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă în acest sens.

Totodată, au fost specificate un șir de excepții: (I) deplasărilor în interese de serviciu, atunci când activitatea nu poate fi desfășurată la distanță, (II) deplasărilor pentru asigurarea cu produse alimentare; (III) deplasarea pentru asistență medicală, ce nu poate fi amânată; (IV).

Excepție pot face și deplasările pentru alte motive justificate și care nu pot fi amânate (de exemplu, decesul unui membru al familiei, necesități ale persoanelor și animalelor de companie etc.).

Autoritățile au dispus însă măsuri pentru ca beneficiari de pensii să-și poată primi banii.

Potrivit deciziei Comisiei, Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei”, prin intermediul subdiviziunilor sale, pentru beneficiarii de pensii și alocații sociale de stat, deserviți de prestatorul menționat, va asigura, începând cu 1 aprilie 2020, distribuirea la domiciliu a pensiilor.

Lucrătorii Poștei vor fi însoțiți de un angajat al structurilor Ministerului Afacerilor Interne atunci când vor merge să distribuie pensiile, alocațiilor sociale de stat și alte prestații sociale pentru beneficiarii de pensii pentru limita de vârstă și alocații sociale de stat pentru persoane vârstnice.

Amintim, Comisiei Situații Excepționale a dispus aseară înăsprirea măsurilor menite să eficientizeze lupta cu coronavirusul de tip nou și să prevină răspândirea masivă a acestuia pe teritoriul țării. Măsurile se referă atât la instituțiile medicale, autoritățile locale, instituțiile de stat, cât și la cetățenii țării, în special la persoanele vârstnice. Nerespectarea acestor prevederi constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei de tragere la răspundere contravențională sau penală a persoanelor vinovate.

277
Tagurile:
pensii, coronavirus, acasă, vârstnici
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (455)
Tematic
Coronavirus în Moldova: Ce indicații au primit militarii în lupta cu COVID-19 - Video
Care este starea de sănătate a persoanelor infectate cu COVID-19 - detalii


Загрузка...