Punct de control

Detalii despre situația la frontieră: Unde au fost înregistrate cele mai multe traversări

167
Poliția de Frontieră anunță câte persoane au traversat frontiera de stat în ultimele 24 de ore și ce acțiuni întreprinde în scopul prevenirii răspândirii infecției de coronavirus.

CHIȘINĂU, 24 mart - Sputnik. Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, în timp de 24 de ore, fluxul de persoane a constituit 3 062 traversări, dintre care 1 970 de treceri au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova. Cei mai mulți oameni au fost înregistrați la frontiera moldo-română - 1 235, la punctele de trecere cu Ucraina au fost 548 de persoane, iar 187 de pasageri au fost înregistrați la aeroport - aceștia au venit cu ajutorul curselor charter.

Toate persoanele care au intrat în țară au completat fișe emidemiologice individuale.

În același timp, polițiștii de frontieră au documentat contravențional o persoană care nu a respectat măsurile de profilaxie, prevenire sau combatere a bolilor epidemice.

În decurs de 24 de ore, ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră au înregistrat 290 de apeluri de la cetățeni. Oamenii au întrebat cum se circulă la frontierele de stat, care sunt condițiile pentru traversare și riscurile la care se expun în contextual măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19. Totuși, Poliția de Frontieră îndeamnă participanții la traficul transfrontalier să amâne călătoriile pe cât este posibil și să manifeste o atitudine responsabilă.

IMPORTANT! Persoanele care intră în țară, obligatoriu sunt supuse termometriei. Totodată, acestea scriu, pe partea verso a fișei epidemiologice, Declarația pe propria răspundere privind respectarea regimului de autoizolare pentru o perioadă de 14 zile în locurile determinate.

Excepție de la regimul de autoizolare fac doar conducătorii auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele aeronavelor/navelor și brigăzile garniturilor de tren, în cazul în care nu prezintă semne clinice de infecție respiratorie sau febră.

167
Tagurile:
epidemie, traversări, frontieră
Tematic
Coronavirusul îi lovește nemilos pe medici din cauza iresponsabilității pacienților


Загрузка...