Detergenți

Curățenie generală către Paști: Magazine mici cu detergenți - redeschise

208
(reînnoit 20:31 24.03.2020)
S-au redeschis numeroase magazine mici de cartier cu detergenți și cosmetice. Chișinăuienii s-au bucurat că pot face asemenea cumpărături aproape de casă – vin Floriile și Paștile, așa că vor porni curățenia generală. 

CHIȘINĂU, 24 mart – Sputnik. Magazinele mici de cartier care vând produse de uz casnic și produse cosmetice, din cadrul unor rețele comerciale specializate, și-au reluat programul luni, 23 martie, conform deciziei luate de Comisia Situații Excepționale. 

În magazine este permis accesul unei singure persoane, așa că la ușa unităților comerciale se formează mici rânduri.

Inscripție la intrarea în magazin
© Sputnik / Eleonora Lisnic
Inscripție la intrarea în magazin

Oamenii spun că găsesc în aceste magazine produsele pe care le utilizează de obicei, s-au obișnuit și cu prețurile, așa că astăzi s-au grăbit să-și reînnoiască rezervele de produse pentru igiena personală și pentru curățenia în casă.

Durează și 10-15 minute până o persoană își alege produsele necesare și achită costul lor, în timp ce următorul cumpărător așteaptă la ușă.

Oamenii cumpără cel mai frecvent hârtie igienică, detergenți de spălat rufele, dezinfectanți pentru blocurile sanitare, săpun, gel de duș, șampon, pastă de dinți.  

În această perioadă când există riscul de răspândire a COVID-19, majoritatea chișinăuienilor stau acasă, fie că lucrează la distanță, fie că și-au întrerupt temporar munca. Și pentru că suntem în Postul Învierii Domnului, oamenii se preocupă, ca în fiecare primăvară, de curățenia din locuințe.

Pe 12 aprilie vom sărbători Floriile, iar pe 19 aprilie – Învierea Domnului Iisus Hristos (Paștile), o sărbătoare pentru care moldovenii se pregătesc cu mare drag, indiferent de situație.   

Menționăm că oamenii sunt calmi, manifestă respect reciproc și au grijă să nu invadeze spațiul personal al altor persoane, respectând „distanța socială de 1 metru”.

Din 23 martie și-au mai reluat programul magazinele agricole și magazinele specializate în comercializarea pieselor de schimb pentru tehnică și utilaj agricol. 

Premierul Ion Chicu a subliniat la un briefing că este necesar ca magazinele menționate să funcționeze, dar că acestea trebuie să presteze servicii „cu maximă securizare, în unități comerciale separate și specializate”.

208
Tagurile:
detergenți, Magazine
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (439)
Tematic
Ce produse caută oamenii în farmaciile din Chișinău - cum se vând măștile medicinale
Pericolul COVID-19: În taxiurile din Chișinău au fost instalate paravane – Video
Cum arată Chișinăul sub Cod Roșu de virus și stare de urgență - Video


Загрузка...