România, punct de control al frontierei

Un cunoscut milionar din Moldova de peste Prut a murit din cauza COVID-19

2190
(reînnoit 17:55 23.03.2020)
Înainte de a-i fi fost stabilit diagnosticul, acesta s-ar fi întâlnit cu sute de persoane, inclusiv la petreceri.

CHIȘINĂU, 23 mart – Sputnik. Vasile Ouatu, fost viceprimar al oraşului Piatra Neamţ și om de afaceri, a murit duminică la Spitalul de Boli Infecţioase din Iași, după ce a fost confirmat cu infecția COVID-19, anunță ziaruldeiasi.ro.

Inițial, acesta a trecut prin două spitale, fără a se ști că este contaminat cu coronavirusul de tip nou. Totodată, potrivit sursei, el s-ar fi întâlnit cu sute de persoane în ultima perioadă.

Omul de afaceri în vârstă de 70 de ani a ajuns în urmă cu aproximativ o săptămână în Urgenţa Spitalului Judeţean Neamţ, acuzând febră, tuse şi dureri de cap. Acesta nu ar fi spus însă că fusese la concursul de dans care a avut loc la finalul lunii februarie la Piatra Neamţ şi unde două persoane au fost confirmate cu coronavirus.

Ulterior, el ar fi mers la o altă instituție medicală pentru consultații. Abia după asta s-a autoizolat la domiciliu.

După ce în urmă cu trei zile s-a aflat că rezultatul la coronavirus a ieşit pozitiv, s-a creat panică. În afară de cadrele medicale din cele două unităţi sanitare cu care a intrat în contact, Vasile Ouatu a avut zeci, dacă nu sute, de alte contacte, inclusiv la petrecerile organizate la restaurantul său, cu ocazia zilei de 8 martie, la care au participat sute de oameni.

2190
Tagurile:
COVID-19, murit, milionar, Moldova
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (455)
Tematic
Lupta împotriva COVID-19: Rusia și China vor acorda asistență Moldovei - Video
Dumbrăveanu: ”Haideți să fim responsabili - de asta depinde viața şi viitorul Moldovei”


Загрузка...