Armata Națională, în sprijinul autorităților în lupta cu COVID-19

Coronavirus în Moldova: Ce indicații au primit militarii în lupta cu COVID-19 - Video

363
(reînnoit 15:09 23.03.2020)
Armata Națională vine în sprijinul autorităților în lupta cu noul coronavirus. Iată ce fac militarii.

CHIȘINĂU, 23 mar – Sputnik. Ministerul Apărării asigură cu transport medicii de la instituțiile strategice unde sunt internate persoane suspecte sau infectate cu COVID-19.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, Armata Națională intervine la solicitarea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale.

Astfel, mai multe unități de tehnică și efectiv au fost puse în această dimineață la dispoziția angajaților de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, Institutul de Medicină Urgentă și Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.

„Este de datoria noastră, a tuturor, să ajutăm cu ce putem pentru a preveni răspândirea acestui virus și a ajuta cadrele medicale, care au grijă de sănătatea pacienților, să ajungă acasă în siguranță și la timp. Militarii noștri se vor afla la datorie pe o perioadă nedeterminată și vor interveni ori de câte ori va fi nevoie”, a menționat ministrul Apărării, Alexandru Pînzari.

Și ambulanțele Spitalului Clinic Militar Central al Ministerului Apărării au transportat spre casă pacienții care inițial au avut semne de infectare cu COVID-19, dar testele s-au dovedit a fi negative. Ministrul Apărării precizează că și alte vehicule din dotarea Armatei Naționale sunt pregătite să se deplaseze, la necesitate, spre instituțiile medicale strategice, pentru a prelua medicii.

363
Tagurile:
medici, Armata, MILITARI, coronavirus


Загрузка...