calculator

Ședința serviciilor Primăriei Chișinău a avut loc în regim online: Iată cum s-a desfășurat

60
(reînnoit 13:17 23.03.2020)
Ședința de astăzi a serviciilor municipale s-a desfășurat în format de videoconferință, astfel încât șefii de direcții să nu fie supuși riscului infectării cu noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. Primarul general al Capitalei a organizat astăzi o videoconferință cu subalternii săi, pentru a-i proteja pe aceștia de riscul îmbolnăvirii de COVID-19. 

Ședința serviciilor municipale s-a desfășurat în regim online
Ședința serviciilor municipale s-a desfășurat în regim online

Ce-i drept, au intervenit unele dificultăți tehnice, pentru că semnalul era prost în cazul unor calculatoare folosite de șefii de direcții și pretori care au participat la videoconferință. 

Cu toate acestea, ședința a avut loc și subalternii lui Ion Ceban au raportat situația despre activitatea serviciilor pe care le gestionează. 

Șeful interimar al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a vorbit despre organizarea procesului de studii de la distanță. El a declarat că există unele dificultăți în acest sens, în special în familiile cu mulți copii, întrucât nu au calculatoare pentru toți, astfel încât să se poată conecta și participa la procesul de studii în regim online.

La rândul său, primarul a declarat că se conlucrează în acest sens cu Universitatea Tehnică a Moldovei, care elaborează o platformă pentru efectuarea procesului de studii de la distanță.

La rândul său, șeful Direcției locativ-comunale Ion Burdiumov, a menționat că subalternii săi sunt implicați activ în dezinfectarea blocurilor, terenurilor de joc, a curților și stațiilor de așteptare a transportului public. 

”În fiecare zi efectuăm dezinfecția la aceste obiective. Dar, de joi, am rugat să nu mai dezinfecteze în scările de bloc, pentru că o făceau incorect. Angajații au inhalat substanță și s-au intoxicat”, a declarat șeful Direcției locativ-comunale Ion Burdiumov. 

La rândul său, șefa Direcției Sănătate, Tatiana Bucearschi, a declarat că fiecărui angajat al sistemului medical din municipiul Chișinău îi este efectuată zilnic termometria.

Funcționara a mai precizat că Maternitatea nr.2 este pregătită pentru a primi cazuri suspecte sau confirmate de COVID-19, având în vedere că virusul a fost confirmat deja la o femeie gravidă. 

În prezent, în municipiul Chișinău sunt 1730 de persoane în carantină, care sunt monitorizate de medicii de familie. 

60
Tagurile:
online, Primăria Chișinău, ședința
Tematic
Ce spune șeful statului: Va fi sau nu va implicată armata în lupta cu COVID-19


Загрузка...