Punct de control la Frontieră

Peste 24 de mii de oameni au intrat în țară în ultima săptămână: De unde vin aceștia

366
(reînnoit 11:59 23.03.2020)
Poliția de Frontieră anunță despre numărul de traversări a frontierei de stat în ultima săptămână, dar și în ultimele 24 de ore.

CHIȘINĂU, 23 mart – Sputnik. Peste 24 de mii de oameni au intrat în Republica Moldova doar într-o singură săptămână. Potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră, pe parcursul săptămânii trecute fluxul de persoane a constituit 41 119 traversări, dintre care 24 151 treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Potrivit informațiilor, numărul de intrări a crescut comparativ cu a doua săptămână a lunii martie cu peste 82%. Doar în ultimele 24 de ore, 1 762 de persoane au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova. Cea mai „activă” frontieră a fost cea cu România, 58% din totalul de traversări.

„Cea mai aglomerată zi din săptămâna precedentă a fost luni, 16 martie, fiind înregistrate valori de 14 398 traversări persoane și 4 585 traversări mijloace de transport”, informează Poliția de Frontieră.

Din numărul total de încercări de a intra pe teritoriul țării pe parcursul săptămânii trecute, 22 de cetăţeni străini, dar și 27 de mijloace de transport, au primit refuz.

IMPORTANT! Persoanele care intră în țară, obligatoriu sunt supuse termometriei. Totodată, acetea scriu, pe partea verso a fișei epidemiologice, Declarația pe propria răspundere privind respectarea regimului de autoizolare pentru o perioadă de 14 zile în locurile determinate.

Excepție de la regimul de autoizolare fac doar conducătorii auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele aeronavelor/navelor și brigăzile garniturilor de tren, în cazul în care nu prezintă semne clinice de infecție respiratorie sau stare febrilă.

366
Tagurile:
Poliţia de Frontieră, Frontieră, regim de frontieră
Tematic
Merkel, în carantină după întâlnirea cu un medic infectat cu COVID-19
Президент РФ В. Путин встретился с участниками акции Мы вместе

Putin: SUA au organizat lovitura de stat în Ucraina în 2014

25
(reînnoit 07:51 23.06.2021)
Președintele rus Vladimir Putin a declarat că SUA au organizat lovitura de stat în Ucraina în 2014, iar țările europene au sprijinit-o involuntar, provocând o divizare în Ucraina și retragerea Crimeii din componența sa.

BUCUREȘTI, 23 iun - Sputnik. Statele Unite au orchestrat lovitura de stat din Ucraina în 2014, iar Europa a susținut-o, a scris președintele rus Vladimir Putin într-un articol „Să fim deschiși, în ciuda trecutului” pentru ziarul german Die Zeit, dedicat celor 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

El a menționat că multe țări s-au confruntat cu un ultimatum artificial - să fie cu Occidentul colectiv sau cu Rusia.

Potrivit acestuia, exemplul evenimentelor ucrainene arată consecințele unei astfel de „politici agresive”.

"De ce au organizat Statele Unite o lovitură de stat, în timp ce țările europene au sprijinit-o involuntar, provocând o divizare în Ucraina însăși și retragerea Crimeii din componența sa?" - scrie Putin.

Anterior, șeful statului a comentat problema extinderii NATO către est în lumina discuției privind intrarea Ucrainei în Alianța Nord-Atlantică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

25
Tagurile:
Putin, Rusia, Ucraina


Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

Expert: Cât timp protejează de coronavirus vaccinul rus „Sputnik V”

337
(reînnoit 22:13 22.06.2021)
Vaccinul rusesc Sputnik V oferă o imunitate sigură pentru cel puțin o perioadă de o jumătate de an, a declarat expertul Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Vaccinul Sputnik V oferă o protecție împotriva coronavirusului pentru șase luni, a declarat șeful Laboratorului mecanismelor de variabilitate a populației microorganismelor patogene a Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

“Dispunem de suficiente date care arată că în decurs de jumătate de an imunitatea la sigur se menține, iar pentru a o actualiza către o nouă ascensiune epidemiologică, e nevoie de o revaccinare”, a declarat expertul într-un interviu oferit canalului YouTube Soloviov LIVE.

Mai devreme, ministrul Sănătății, Mihail Murașko, a declarat că Ministerul Sănătății a elaborate anumite abordări pentru revaccinarea populației de coronavirus: în perioada de vârf, fiecare șase luni, în celelalte perioade – odată pe an.

Vaccinul poate fi administrat în toate regiunile Rusiei. În august 2020, Ministerul Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamaleia. Preparatul a primit numele de “Sputnik V”.

Ulterior a apărut vaccinurile EpiVacCorona, a centrului Vector și CoviVac, creat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe. La începutul lui mai a fost înregistrat cel de-al patrulea vaccin – Sputnik Light.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

337
Tagurile:
imunitate, Vaccinul Sputnik V, Vaccin


Загрузка...