Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă

Noi informații despre răspândirea coronavirusului în Moldova: Care este starea pacienților

403
(reînnoit 13:14 23.03.2020)
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat ultimele informații despre COVID-19 în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 rămâne deocamdată 94, însă în prezent sunt 82 de cazuri suspecte.

Despre asta a anunțat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, care a vorbit și despre starea pacienților bolnavi de coronavirus. 

La Spitalul de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă” sunt internate în prezent 80 de persoane - 10 sunt în stare gravă, 7 în stare satisfăcătoare, iar 67 - în stare medie. 

La Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii sunt internați acum 8 minori, iar evoluția stării lor este medie.

La Spitalul Clinic Republican sunt internate trei persoane. O pacientă este în stare de gravitate medie ușoară, iar alte două – în stare gravă.

Viorica Dumbrăveanu a declarat că nu va divulga datele cu caracter personal ale pacienților, dar a precizat că printre bolnavi sunt și angajați din sistemul medical, dar și polițiști de Frontieră. 

”În prima linie în lupta cu COVID-19 sunt lucrătorii medicali, rămâne Poliția de Fronetieră și structurile poliției care asigură ordinea publică. De fiecare dată am menționat că aceste persoane se expun unui risc și am apreciat acel efort pe care fac”, a declarat ministrul Sănătății. 

Ieri au fost confirmate încă 14 cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în Republica Moldova. Informația a fost prezentată în cadrul ședinței Centrului Unic de Comandă pentru gestionarea crizei provocate de virusul COVID-19.

403
Tagurile:
Moldova, coronavirus, informații, Ministrul Sănătății
Tematic
Coronavirus: Alertă în România - 2 decese, 66 de noi îmbolnăviri
Italia, informația care schimbă total datele epidemiei de coronavirus


Загрузка...