Lei moldovenești

Amenzi de peste un milion de lei pentru nerespectarea măsurilor de combatere a COVID-19

685
(reînnoit 20:36 22.03.2020)
În pofida pericolului iminent, moldovenii par greu de convins să respecte măsurile de prevenire și combatere a virusului Covid-19. Ministrul de Interne vine cu un apel către cetățeni.

CHIȘINĂU, 22 mart – Sputnik. Pare incredibil, dar de la impunerea anumite restricții de către autorități în contextul stării de urgență, angajații IGP au aplicat amenzi care depășesc suma de 1 milion 300 de mii de lei.

Informația a fost anunțată de ministrul de Interne, Pavel Voicu, într-o postare pe rețelele de socializare.

”Din momentul intrării în vigoare a prevederilor cu privire la înăsprirea și aplicarea pedepselor pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a virusului Covid-19, angajații IGP au documentat 66 de cazuri, până în prezent”, a precizat ministrul.

El a specificat că în cazul a 24 dintre  procesele verbale întocmite sunt încălcări comise de persoane fizice, 19 – de agenți economic, iar 23 de către transportatorii de pasageri.

Amenzile au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor impuse de autorități - normele de igienă, restricțiile de transportare a călătorilor, pentru nesubordonare și comportament agresiv în raport cu angajații sistemului medical și alte abateri.

În context, ministrul le-a solicitat cetățenilor, în numele echipei MAI, a angajaților din cadrul sistemului medical și tuturor celor care luptă acum cu pandemia, să vină în suportul instituțiilor statului care depun maxim efort pentru a preveni răspândirea bolii și să respecte toate măsurile prevăzute pe întreaga perioadă a stării de urgență.

685
Tagurile:
stare de urgență, coronavirus, epidemie, Pavel Voicu, poliție, sanctiuni
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (455)
Tematic
Rusia ajută Italia în lupta împotriva COVID-19: Opt echipe de medici pleacă în peninsulă
Încă 14 cazuri noi de coronavirus înregistrate în Republica Moldova


Загрузка...