coronavirus

Încă 14 cazuri noi de coronavirus înregistrate în Republica Moldova

3034
(reînnoit 20:26 22.03.2020)
În Republica Moldova au fost confirmate 14 cazuri noi de coronavirus. Astfel, numărul celor contaminați a ajuns la 94.

CHIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. Încă 14 cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în Republica Moldova. Informația a fost prezentată în cadrul ședinței Centrului Unic de Comandă pentru gestionarea crizei provocate de virusul COVID-19, la care a participat și președintele Igor Dodon.

Potrivit Ministerului Sănătății, astăzi au fost efectuate 124 de teste, iar în 14 cazuri rezultatele au fost pozitive.

În total, până în prezent au fost luate probe de la 792 de persoane, iar numărul celor contaminați a ajuns la 94.

În patru cazuri depistate astăzi este voba despre import - o persoană s-a contaminat în Italia, alte două în Ucraina, iar cea de-a patra - în România. Este primul caz de import al maladiei de peste Prut. Celelalte 10 sunt de transmitere locală.

Persoanele care au contractat virusul COVID-19 în Ucraina se numără printre cei care au mers în excursia de la Mănăstirea Poceaev din țara vecină, la care au participat peste 30 de persoane.

În total, în Moldova există în prezent 38 de cazuri de import al COVID-19, iar 56 sunt de transmitere locală. 

în ultimele 24 de ore, 2295 de persoane au apelat la serviciul 112, iar la spital au fost transportate 90 de persoane - 72 de maturi și 18 copii.  

La Spitalul de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă” sunt internate în prezent 65 de persoane - 6 sunt în stare gravă, 4 în stare satisfăcătoare, iar 55 - în stare medie. 

Până în prezent în Moldova au fost contaminați cu noul coronavirus 8 copii. Ei sunt internați la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii, iar evoluția stării lor este medie.

La Spitalul Clinic Republican rămân deocamdată internate două persoane. O pacientă este în stare gravă, iar starea celeilalte este medie. 

Alte 23.938 de persoane sunt în prezent monitorizate de medici. În carantină sunt 10.885.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au îndemnat repetat oamenii să stea acasă, iar cei care au intrat în contact cu persoane bolnave sau au venit din zone de risc - să respecte regimul de autoizolare.

3034
Tagurile:
coronavirus, noi, cazuri
Tematic
O persoană testată pozitiv cu coronavirus și-a sărbătorit aniversarea cu 27 de invitați
De ce noul coronavirus s-a răspândit atât de rapid în Italia


Загрузка...