Circul din Chișinău

Continuă procesul de reabilitare a Circului: Vezi ce urmează

214
(reînnoit 22:02 22.03.2020)
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării anunță un concurs pentru selectarea unei companii care va continua procesul de reabilitare a Circului.

CHIȘINĂU, 22 mart – Sputnik. Procesul de reabilitare a Circului din Chișinău continuă. Recent a fost lansat concursul de selectare a companiei care va realiza documentația pentru lucrările la edificiul central al Circului.

Într-un interviu pentru Sputnik Moldova, secretarul de Stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Andrei Chistol, a comunicat că, pe lângă realizarea documentației, compania selectată va trebui să propună soluții pentru transformarea arenei principale în una multifuncțională.

„Esenţa conceptului constă în transformarea Circului într-un centru cultural de anvergură, respectiv, într-o instituţie polivalentă care se va axa preponderent pe prezentarea spectacolelor de circ, dar va presta în acelaşi timp diverse servici culturale şi educaţionale: concerte de gală, organizarea festivalurilor naţionale şi internaționale etc”, a precizat Andrei Chistol.

Potrivit lui, lucrările de reabilitare a Circului au început cu expertiza tehnică a clădirii. Până în prezent edificiul Circului din Chişinău a fost supus unei expertize tehnice complexe. Experţii din Republica Moldova și Italia au evaluat starea tehnică a clădirii, acoperişul, subsolurile, pereţii exteriori. Termenul limită de depunere a actelor este 16 aprilie 2020.

214
Tagurile:
lucrari de reabilitare, Reabilitare, Circ
Tematic
Circul din Chișinău, la 39 de ani de la fondare: Istorie și perspective de dezvoltare


Загрузка...