Spital

Reacția rectorului UTM după ce 22 de studenți din căminul în carantină au fost spitalizați

377
Rectorul Universității Tehnice a Moldovei, Viorel Bostan, a oferit o reacție pentru Sputnik Moldova, în contextul în care 22 de studenți din căminul aflat în carantină au fost spitalizați cu simptome de coronavirus.

CHIȘINĂU, 21 mart - Sputnik. Viorel Bostan a oferit detalii pentru Sputnik Moldova despre situația din căminul UTM aflat în carantină. 

Rectorul instituției a declarat că, din clipa în care s-a instituit carantina și până ieri seară, studenții au fost monitorizați de medici.

”Ieri dimineață, niciunul nu avea simptome, dar seara unii au raportat febră, au venit ambulanțele. Medicii au stat în cămin timp de mai multe ore”, a precizat rectorul Universității Tehnice. 

Viorel Bostan nu a dorit să comenteze declarația ministrului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, potrivit căreia, după sistarea procesului educațional, căminul de la UTM, care acum se află în carantină, trebuia să fie închis. Dar, în baza unor solicitări, mai mulți studenți au continuat să se afle acolo.

”În baza unor cereri, s-a generat concentrarea acestor tineri și tinere în cadrul căminului și avem, de fapt, efectul croazierei japoneze. Această practică aplicată în cadrul căminului a generat contaminarea mai multor persoane”, a declarat Viorica Dumbrăveanu azi dimineață. 

După ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, ministrul Sănătății a menționat însă că nu s-a confirmat la niciunul dintre studenți prezența noului coronavirus în organism. 

Ministrul Sănătății a precizat că aceștia nu vor mai reveni în cămin, ci vor fi transportați la domiciliu, unde vor continua să stea izolați. Ceilalți studenți care au rămas în cămin sunt monitorizați în continuare de către medici.

Potrivit ultimelor informații, în Moldova există 80 de persoane contaminate cu COVID-19. 

377
Tagurile:
carantină, cămin, spitalizați, studenți, UTM, rector, reacție
Tematic
Epidemiolog: Cum să ne protejăm copiii de coronavirus și care sunt metodele de vindecare
Studiu despre coronavirus: Pandemia ar putea dura mai mult decât ne-am așteptat


Загрузка...