Căminul studențesc al UTM aflat în carantina

Ce s-a întâmplat în căminul UTM, aflat în carantină: ”Avem efectul croazierei japoneze”

910
(reînnoit 11:34 21.03.2020)
Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a vorbit în cadrul briefingului din această dimineață despre situația din căminul studențesc al UTM aflat în carantină.

CHIȘINĂU, 21 mart - Sputnik. Ministrul Sănătății s-a arătat indignată de faptul că unii factori de decizie din cadrul instituțiilor de învățământ au ignorat decizia Comiei Extraordinare de Sănătate Publică privind sistarea procesului educațional la toate nivelurile pentru a evita la maxim adunarea în grupuri a unor persoane și, în consecință, crearea unor focare de COVID-19. 

Viorica Dumbrăveanu susține că după sistarea procesului educațional, căminul de la UTM, care acum se află în carantină, nu a fost închis. În baza unor cereri, mai mulți studenți au continuat să se afle acolo. După ce căminul a intrat în carantină, mai multe persoane s-au contaminar, afirmă ministrul. 

”Iresponsabilitatea denotată din partea unor factori decizionali și din partea unor persoane fizice generează situațiile cu care ne ciocnim. În baza unor cereri, s-a generat concentrarea acestor tineri și tinere în cadrul căminului și avem, de fapt, efectul croazierei japoneze. Această practică aplicată în cadrul căminului a generat contaminarea mai multor persoane”, a declarat Viorica Dumbrăveanu. 

Ieri, rectorul Universității Tehnice din Moldova, Viorel Bostan, a declarat că studentul testat pozitiv la COVID-19 a părăsit căminul încă în data de 12 martie, însă abia acum două zile s-a aflat că acesta este infectat.

El a precizat că toate persoanele care au intrat în contact cu el au fost izolate până în data de 26 martie.

”La acest moment, nici un student nu a avut și nu are febră și alte simptome asociate COVID-19”, declara ieri rectorul Viorel Bostan.

El a mai precizat că, din cauza că rudele unora dintre cei aflați în carantină au manifestat un comportament agresiv, a fost solicitat un post de pază a forțelor de menținere a ordinii publice.

De asemenea, rectorul UTM a rugat mass-media să nu genereze isterie pe marginea acestui caz, care, consideră el, este un exemplu de bune practici de autoizolare, și să nu lanseze teorii conspirative sau să îl folosească în scopuri politice.

910
Tagurile:
indignare, ministrul Sănătăţii, carantină, UTM, cămin
Tematic
Epidemiolog: Cum să ne protejăm copiii de coronavirus și care sunt metodele de vindecare
Studiu despre coronavirus: Pandemia ar putea dura mai mult decât ne-am așteptat


Загрузка...