Coronavirus

Încă o localitate din Moldova intră în carantină

649
(reînnoit 18:32 20.03.2020)
Comisia pentru Situații Excepționale a Primăriei orașului Sângerei a decis să instituie carantină după ce în localitate a fost confirmat un caz de infectare cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 20 mart – Sputnik.  Orașul Sângeri intră în carantină de sâmbătă, 21 martie. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale a Primăriei după confirmarea unui caz de infectare cu noul coronavirus  în localitate.

Cazul de COVID-19 este unui ”de import”, însă alte 27 de persoane au contactat cu persoana bolnavă. Informația a fost confirmată de medicul-șef al Centrului Sănătate Publică, Gheorghe Balea.

Carantina va fi impusă din 21 martie și până pe 1 aprilie. Deplasarea cetățenilor pe teritoriul orașului, în deosebi a minorilor, va fi limitată după ora 22:00.

La intrarea/ieșirea din orașul Sîngerei vor fi instituite două puncte de control. Accesul va fi permis doar pentru persoanele care au necesitatea strictă de a face cumpărături sa de serviciile Agenției Servicii Publice.

Agenții economici vor asigura stocurile necesare de produse alimentare.

Amintim că în data de 16 martie au intrat în carantină satele Bălceana și Sofia din raionul Hâncești. fiind confirmate 6 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 și 98 de persoane care au intrat în contact. Una dintre femeile bolnave a murit pe 18 martie.

649
Tagurile:
coronavirus, Sângerei, carantină
Tematic
Medic infectat cu COVID – 19: Ce spune ministerul Sănătății
MSMPS: Încă 17 cazuri de infectare cu COVID-19 - Video


Загрузка...