Teste medicale

MSMPS: Încă 17 cazuri de infectare cu COVID-19 - Video

637
(reînnoit 20:41 20.03.2020)
Noi informații despre starea epidemiologică în Republica Moldova au fost prezentate după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

CHIȘINĂU, 20 mart - Sputnik. Alte 17 cazuri noi de infectare cu COVID19 în Republica Moldova. Numărul de persoane contaminate ajunge astfel la 66.

Informații în acest sens au fost prezentate după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Potrivit ministrului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, 12 cazuri sunt cu transmitere locală, opt fiind înregistrate în Chișinău, un caz în Hâncești, două cazuri în Sângerei și un alt caz în Ștefan Vodă. Totodată, avem cinci cazuri de import, dintre care patru sunt din Ucraina, iar unul din Federația Rusă. 

Ministrul mai spune că în prezent persoanele suspecte de contaminare cu noul coronavirus sunt plasate în două instituții medico-sanitare. Este vorba de spitalul „Toma Ciorbă” și clinica nr.2 a Ministerului Sănătății. După testarea pozitivă a persoanelor suspecte, acestea sunt transferate pentru tratament la Spitalul „Toma Ciorbă”. 

Șeful statului, Igor Dodon, afirmă că în următoarele câteva săptămâni numărul cazurilor de îmbolnăvire ar putea crește până la câteva sute de persoane. Dodona a mai spus că dintre cele patru persoane confirmate cu noul coronavirus importat din Ucraina, unele au fost la mănăstire în țara vecină. 

„Sunteți creștini cu toții și trebuie să ne rugăm fiecare. Dar vă rugăm foarte mult să vă abțineți de la ieșirile din țară la această etapă. Ajungem în situația când iresponsabilitatea unora duce la majorarea numărului de cazuri pe intern”, a declarat Igor Dodon. Președintele a dat asigurări că statul este pregătit pentru cele mai sumbre scenarii.  

637
Tagurile:
persoane infectate, dezinfectare, infectare, infectat, Ministrul Sănătății, coronavirus


Загрузка...