Căminul studențesc al UTM aflat în carantina

Rectorul UTM, precizări cu privire la carantina instituită într-un cămin al instituției

197
Studentul testat pozitiv la COVID-19 a părăsit căminul încă în data de 12 martie, însă abia ieri s-a aflat că acesta este infectat.

CHIȘINĂU, 20 mart – Sputnik. Rectorul Universității Tehnice din Moldova, Viorel Bostan, a venit cu un șir de precizări în legătură cu situația creată în cadrul instituției.

Astfel, el a precizat că a fost anunțat de Centrul de Sănătate Publică Chișinău, în dimineața zilei de joi, 19 martie, că un student de la UTM a fost testat pozitiv la noul coronavirus.

Viorel Bostan menționează că studentul respectiv a părăsit căminul nr 1 a UTM, unde era cazat, pe data de 12 martie, drept urmare a sistării procesului de studii, și a plecat în localitatea de baștină.
Rectorul amintește că, potrivit recomandărilor OMS si a autorităților din țară, toate persoanele care au intrat în contact cu o persoană testată pozitiv trebuie să se autoizoleze pentru cel puțin 14 zile.

”Astfel toți studenții care locuiesc în căminul nr1 au intrat în carantină până pe data de 26.03. Starea de sănătate a acestora este monitorizată zilnic. La acest moment, nici un student nu a avut și nu are febră și alte simptome asociate COVID-19”, subliniază Bostan.

Studenții sunt alimentați din contul universității și sunt antrenați în activitățile academice online.

Totodată, din cauza că rudele unora dintre cei aflați în carantină au manifestat un comportament agresiv, a fost solicitat un post de pază a forțelor de menținere a ordinii publice.

De asemenea, rectorul UTM roagă mass-media să nu genereze isterie pe marginea acestui caz, care, consideră el, este un exemplu de bune practici de autoizolare, și să nu lanseze teorii conspirative sau să îl folosească în scopuri politice.

197
Tagurile:
carantină, cămin, UTM, coronavirus
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (443)
Tematic
Muntele Athos a încetat să mai primească pelerini din cauza coronavirusului
SIS blochează 52 de site-uri pentru difuzarea știrilor false despre coronavirus


Загрузка...