Adolescentul care ar fi ucis un copil de 12 ani pentru o consolă de jocuri video, judecat

151
(reînnoit 20:13 20.03.2020)
Procurorii au expediat în judecată dosarul deschis pe numele unui minor de 14 ani din Orhei, învinuit că și-a ucis prietenul cu 2 ani mai mic pentru o consolă de jocuri video.

CHIȘINĂU, 20 mart - Sputnik. Procuratura raionului Orhei a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată dosarul deschis pe numele unui adolescent de 14 ani din Orhei, învinuit că și-a ucis amicul minor pentru o consolă de jocuri Xbox.

Crima a fost săvârșită în luna ianuarie a acetui an, în subsolul unei clădiri aflate în construcție din orașul Orhei. Potrivit procurorilor, inculpatul și-a ademenit acolo prietenul cu doi ani mai mic, și l-a înjunghiat mortal, aplicându-i cel puțin 15 lovituri de cuțit, apoi i-a furat ricsacul în care se afla o consolă Xbox, lăsând cadavrul să zacă la pământ.

Anchetatorii afirmă că minorul i-a povestit cele întâmplate unui alt prieten și l-a rugat să procure doi saci pentru a ascunde cadavrul. Apoi, culmea - a mers cu bunica sa la biserică. 

La scurt timp însă a fost reținut de procurori, iar ulterior a fost plasat în arest preventiv. În prezent, el se află în custodia statului și și-a recunoscut vina. 

Minorul a fost pus sub învinuire pentru două capete de acuzare - tâlhărie și omor intenționat. El riscă până la 12 ani și 6 luni închisoare. Potrivit legislației, aceasta este pedeapsa maxima la care poate fi condamnat un minor.

151
Tagurile:
copil, ucis, adolescent
Tematic
Dublu omor în capitală: Un bărbat și o femeie au fost înjunghiați – Video
Tragedie de 8 martie: Omor în sectorul Ciocana din Capitală - detalii


Загрузка...