Teste pentru COVID-19

Situația se agravează: Încă 13 cazuri de infectare cu COVID-19

674
(reînnoit 20:31 19.03.2020)
Noi informații privind starea epidemiologică generată de noul coronavirus în Republica Moldova au fost prezentate după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de acest virus.

CHIȘINĂU, 19 mart - Sputnik. Încă 13 cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate astăzi după procesarea a 95 de probe.

Astfel, numărul persoanelor contaminate în Republica Moldova ajunge la 49.

Informația a fost prezentată după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de COVID-19, de către ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. În șapte cazuri persoanele sunt revenite din Italia, Marea Britanie și Ucraina.

Din celelalte șase cazuri, patru cu certitudine sunt cu transmitere locală, iar rezultatul pentru celelalte două va fi anunțat mâine. Potrivit informațiilor furnizate de consilierul ministrului Sănătății, Cristina Stratulat, 108 persoane sunt suspecte de infectare cu COVID-19. Rezultatele testelor vor fi cunoscute, mâine. 

„Ne-am așteptat că cifra cazurilor înregistrate va fi în creștere. Vreau să reiterez apelul pentru toți cetățenii Republicii Moldova, să respecte acele recomandări ale medicilor. În comun, prin solidarizare putem schimba situația epidemiologică, dar și situația cetățenilor țării spre bine”, a declarat Viorica Dumbrăveanu. 

Totodată, premierul Ion Chicu a precizat că în continuare va fi menținut regimul stării de urgență, cu sistări a unor activități economice. Chicu a informat că mâine va avea loc următoarea ședință a Comisiei pentru Situații Excepționale, în cadrul căreia se va decide asupra unor noi acțiuni și măsuri privind regimul stării de urgență. 

674
Tagurile:
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ministrul Sănătăţii, coronavirus
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (439)


Загрузка...