Militari moldoveni, Armata Naţională a RM

Vom combate COVID-19! Mesaj emoționant al moldovenilor din KFOR-12 Video

135
(reînnoit 10:59 19.03.2020)
Militarii moldoveni aflați în Kosovo ne asigură că au o stare moral-psihologică bună și se protejează de COVID-19. Militarii își încurajează apropiații și conaționalii: „Împreună vom reuşi să combatem acest virus!”

CHIŞINĂU, 19 mart – Sputnik. Un mesaj emoționant de încurajare pentru conaționali au expediat acasă militarii din cel de-al 12-lea contingent al Armatei Naţionale implicat acum în operaţiunile de menţinere a păcii KFOR din Kosovo.

„Chiar dacă suntem la datorie departe de casă, suntem îngrijoraţi de pandemia cu care se confruntă o lume întreagă, inclusiv Republica Moldova. Noi suntem bine, iar celor dragi le transmitem să fie responsabili şi să respecte cu stricteţe cerinţele specialiştilor. Doar împreună vom reuşi să combatem acest virus”, a spus comandantul contingentului, locotenent-colonel Ion Cozaru, în mesajul său adresat cetăţenilor moldoveni.

Potrivit lui Ion Cozaru, citat de serviciul de presă al Ministerului Apărării, la solicitarea eşalonului superior al Comandamentului Regional - Vest, în scopul prevenirii răspândirii COVID-19, militarii moldoveni, dislocaţi în baza multinaţională Camp Villaggio – Italia, respectă toate normele sanitare şi de igienizare în timpul aflării la post sau în serviciu.

Starea moral-psihologică a efectivului din subordinea sa este bună, militarii activând în conformitate cu planul stabilit, susține comandantul Ion Cozaru.

Militarii moldoveni desfăşoară acum activităţi de patrulare în Kosovo, asigură paza obiectivelor strategice, sunt de serviciu la punctele de control şi trecere, efectuează cercetarea genistică a teritoriului.

Contingentul KFOR-12 este format din 41 de militari profesionişti - şapte genişti, un pluton de 33 de infanterişti şi un ofiţer de stat major. Contingentul a plecat în Kosovo în decembrie 2019 şi se va afla acolo până în iunie 2020.

135
Tagurile:
COVID-19, KFOR
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (377)
Tematic
Noul ministru al Apărării, Pavel Voicu, i-a decorat pe militarii din KFOR – Video


Загрузка...