Ion Chicu

Președinții de raioane, convocați de premierul Ion Chicu: Vezi care a fost motivul

153
Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, s-a întâlnit astăzi cu președinții de raioane din țară. Iată ce subiecte au abordat.

CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. O ședință comună a miniștrilor Guvernului Chicu cu președinții de raioane a avut loc astăzi. Potrivit unui comunicat al Executivului, ședința a urmărit drept scol coordonarea acțiunilor autorităților publice centrale și locale în contextul evoluției situației epidemiologice și a instituirii stării de urgență la nivel național.

Președinții au fost informați despre deciziile luate până în prezent pe platforma Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

În cadrul ședinței, premierul Ion Chicu a îndemnat autoritățile publice centrale să excludă presiunile nemotivate de pe întreprinderi și oamenii de afaceri.

„Vă rog să nu admiteți excese și să urmați strict deciziile. Trebuie să avem grijă de operatorii economici, de altfel să nu agravăm efectele situației epidemiologice cu efecte economice nedorite, care pot fi prevenite", a spus Ion Chicu.

Președinții de raioane au fost informați despre căile și echipamentele de comunicare în situații excepționale, despre aplicarea practicilor de educație online. Totodată, premierul i-a solicitat Inspectoratului General pentru Situații de Urgență realizeze o sesiune de instruiri pentru a ridica nivelul de pregătire a autorităților raionale în vederea reacționării la situații excepționale.

153
Tagurile:
raioane, guvern, președinte, Ion Chicu
Tematic
Cum circulă transportul interurban în condiții de stare de urgență


Загрузка...