Coronavirus

Primul deces în satul Bălceana: Femeia a venit acasă să-i facă masă de pomenire fiului

8339
Prima femeie care a murit de COVID-19 este din satul Bălceana, raionul Hâncești. Aceasta avea hipertensiune de gradul doi și diabet zaharat de gradul II.

CHIȘINĂU, 18 mart - Sputnik. Prima femeie care s-a stins din viață din cauza coronavirusului a mers de două ori la spital. La scurt timp după ce a venit din Italia, i s-a făcut rău și a mers la Spitalul de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”. Acolo i s-a făcut un test care a arătat că femeia nu este infectată cu COVID-19. Ea a revenit acasă. Fiind sigură că nu este infectată, a mers la biserică, la punctul medical și în altă localitate. 

Ulterior starea ei de sănătate se înrăutățea. În data de 13 martie a chemat ambulanța și a fost dusă din nou la Spitalul de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”. Atunci i s-a mai făcut odată tesul și s-a confirmat îmbolnăvirea cu coronavirus. 

Femeia avea 61 de ani. Aceasta a venit acasă să-i facă masă de pomenire fiului, care a murit acum trei ani. Aceasta are o fiică care este stabilită în Italia. 

Cei mai apropiați oameni ai femeii, care au rămas în localitate, sunt și ei internați în spital. Soțul și una dintre surorile femeii sunt infectați cu COVID-19. O altă soră de-a femeii a fost transportată ieri seară la spital. Deocamdată nu se cunoaște dacă este sau nu infectată. 

Apropiații femeii sunt îngrijorați pentru că nu cunosc care este procedura de înmormântare în astfel de situații. Am încercat să aflăm de la consilierul pe comunicare al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecțeii Sociale, Cristina Stratulat. Aceasta ne-a comunicat că ANSP-ul va veni mai târziu cu informații detaliate la acest subiect. 

”Astăzi noapte a decedat o pacienta infectată cu COVID-19. Este vorba de o doamnă de 61 de ani, care avea hipertensiune de gradul doi și diabet zaharat de gradul II”, a declarat Dumbrăveanu.

Ministrul a reiterat îndemnul către cetățeni de a asculta de sfaturile oferite de medici și toată lumea să rămână acasă. Dumbrăveanu a anunțat că în Moldova rămân a fi înregistrate 30 de cazuri de infecție cu coronavirus.

8339
Tagurile:
pomenire, femeie, deces
Tematic
Medic, despre Bălceana, satul din care este moarta de coronavirus: Mulți oameni infestați


Загрузка...