Farmacie

Ce produse caută oamenii în farmaciile din Chișinău - cum se vând măștile medicinale

311
A sporit cererea de dezinfectanți în Chișinău. Oamenii cumpără mai ales geluri pe bază de spirt, pentru dezinfectarea mâinilor, dar și apă oxigenată, pentru prelucrarea suprafețelor de la birou sau domiciliu. Unele farmacii vând doar câte 5 măști medicinale.

CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. De la instituirea Codului Roșu de pericol de conoravirus, pe 13 martie, oamenii intră în farmaciile din Chișinău mai ales pentru a cumpăra mănuși și măști medicinale, precum și dezinfectanți. Cererea de asemenea articole a crescut în mod evident, i-au relatat reporterului Sputnik angajații unor farmacii.

De asemenea, locuitorii Capitalei cumpără vitamina C și multivitamine. Sunt solicitate frecvent și medicamentele ce ajută la ținerea sub control a tensiunii arteriale, care sunt eliberate cu prescripție medicală.

„Cererea de vitamine este firească pentru primăvară, pentru că intervine avitaminoza, nu este un fenomen caracteristic doar acestui an”, ne-a explicat o farmacistă din Sectorul Botanica. 

Ea a afirmat că „intenționat a monitorizat situația pe parcursul ultimelor două zile” și a observat că niciunul dintre oamenii care au intrat în farmacie nu tușea și nici nu strănuta.

Apa oxigenată a fost foarte solicitată zilele acestea, după ce în presă a apărut sugestia că oamenii ar trebui să o folosească la dezinfectarea suprafețelor de la domiciliu. Unele farmacii din Chișinău nu mai au apă oxigenată în vânzare. A fost cumpărată și cea în recipiente de un litru, și cea în recipiente mai mici.

Săptămâna trecută, oamenii vorbeau despre lipsa măștilor medicinale din farmacii. A existat o asemenea problemă, potrivit farmaciștilor cu care am stat de vorbă.

Farmacii ce aparțin uneia dintre cele mai mari companii din domeniu au acum în vânzare măști medicinale, la un preț ce depășește 8 lei. Fiecărui client îi sunt vândute nu mai mult de 5 măști – aceasta a fost dispoziția managerilor rețelei de farmacii.

De menționat că farmaciștii nu par panicați. Majoritatea nu poartă măști de protecție. De asemenea, nu toți vizitatorii farmaciilor se protejează cu ajutorul măștilor. Nu am observat nici cozi mari, nici panică, nici îmbulzeală în farmacii.

Pentru a preveni atingerea mânerelor de la intrare de către vizitatori, dar și pentru a ventila încăperea, multe farmacii își țin mai tot timpul ușile deschise. Vremea permite – valorile termice de afară sunt pozitive, cu maxime de vreo 10 grade Celsius, iar Soarele se arată de după nori cu generozitate.  

311
Tagurile:
măști medicinale, Chisinau, Farmacii
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (455)
Tematic
Premierul Chicu a anunțat pe cine va ajuta statul pe timp de criză – Detalii
Parlamentul de la Chișinău a instituit stare de urgență în Republica Moldova


Загрузка...