Poliția de Frontieră

Situația la frontieră în ultimele 24 de ore - detalii

261
Poliția de Frontieră anunță câte persoane au traversat frontiera de stat în ultimele 24 de ore și care sunt acțiunile întreprinse cu scopul prevenirii răspândirii infecției de coronavirus.

CHIȘINĂU, 17 mart - Sputnik. Timp de 24 de ore, fluxul de persoane a constituit 14 368 traversări, dintre care  6 218 de treceri au fost înregistrate pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

Totodată, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost al trecerilor cetățenilor moldoveni – 7 705 traversări, dintre care 5 112  treceri - la intrare în țară.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 3 930 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 3 089 traversări persoane;
PTF Leușeni – 2 259 traversări persoane;
PTF Sculeni – 1 475 traversări persoane;
PTF comun Palanca – 605 traversări persoane;
PTF Costești – 663 traversări persoane.

Acțiuni ilegale depistate de polițiștii de Frontieră

- patru persoane au încălcat regimul zonei de frontieră;


- doi conducători auto au ignorat regulile de transportare și de folosire a vinietei;
- o persoană a fost identificată la controlul trecerii frontierei de stat cu consemn național;

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal întăresc mai multe măsuri pe linia diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei, dar și măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.

Acțiunii întreprinse:

  • - monitorizarea persoanelor revenite din regiunile cu izbucniri în focare de COVID-19,
  • - detectarea celor care prezintă simptome asociate cu infecția Coronavirus de tip nou,
  • - izolarea de celelalte persoane,
  • - solicitarea serviciului 112 pentru transportarea acestora în cadrul instituției specializate spitalicești.

Pe sensul de intrare în țară, obligatoriu fiecare călător este supus termometriei, se asigură ca aceștia completează corect fișele epidemiologice și se informează despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului.

În ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în Republica Moldova s-a înregistrat un număr de 7 990 traversări persoane, dintre care 4 670 treceri la frontiera moldo-română, 1 736 treceri la frontiera cu Ucraina și 1 584 treceri a frontierei aeriene. În toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului cu ajutorul termometrelor digitale și termoscanerelor 4 370 de persoane și completate 3 378 de fișe epidemiologice individuale.

Precizăm că în conformitate cu Hotărârea Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, începând de astăzi, 17 martie 2020, ora 00.00, se interzice autorizarea trecerii frontierei de stat moldo-ucrainene și din data de 17 martie 2020, ora 20.00, se interzice autorizarea trecerii frontierei de stat moldo-române, a cetățenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului.

Această restricție nu se va referi la cetățenii străini și apatrizii domiciliați sau cu ședere permanentă/temporară, conducătorii auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele aeronavelor/navelor și brigăzilor garniturilor de tren. La fel, excepție fac membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizaţiilor/misiunilor international și membrii de familie ale acestora. Intrarea în Republica Moldova a altor categorii de cetățeni străini se va autoriza urmare a coordonării cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Totodată, de astăzi, 17 martie curent, ora 00:00, este sistat traficul aerian prin punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău, indiferent de direcție intrare sau ieșire din Republica Moldova.

La informarea oficială de către autoritățile de frontieră și vamale din România și Ucraina, cât și în baza deciziei autorităților naționale competente, mai multe puncte de trecere a frontierei de stat sunt închise pe o perioadă nedeterminată.

Totodată, Poliția de Frontieră îndeamnă participanții la traficul transfrontalier să amâne călătoriile și să manifeste o atitudine responsabilă cu scopul de a preveni răspândirea virusului de tip COVID-19.

261
Tagurile:
ultimele 24 de ore, Poliția de Frontieră
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (443)
Tematic
Efectul coronavirus: Recesiunea lovește Uniunea Europeană


Загрузка...