Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă

Evoluția coronavirusului în Moldova: Care este starea pacienților infectați - Video

670
(reînnoit 11:10 17.03.2020)
Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a oferit noi informații despre evoluția coronavirusului în Moldova.

CHIȘINĂU, 17 mart - Sputnik. Unul dintre cei 29 de pacienți internați după ce li s-a confirmat COVID-19 este în stare extrem de gravă.

El se află internat la Spitalul Clinic Republican și este conectat la aparatul de respirație artificială. Declarația a fost făcută de către Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul briefingului din această dimineață. 

”Din păcate, nu avem un progres, ci un regres al stării de sănătate”, a declarat oficialul. Viorica Dumbrăveanu susține că numărul celor contaminați rămâne deocamdată 29.

La Spitalul de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă” se află în prezent internate 25 de persoane. Doi pacienți sunt în stare satisfăcătoare, iar în cazul a 25 starea de sănătate este medie. Celelalte două persoane sunt în stare gravă. 

Ministrul a vorbit și despre vârsta pacienților.

  • 0-9 ani - 1 caz
  • 10-19 ani - 2 cazuri
  • 20-29 de ani - 3 cazuri
  • 30-39 de ani - 5 cazuri
  • 40-49 de ani - 4 cazuri
  • 50-59 de ani - 5 cazuri
  • 60-69 ani - 9 cazuri

Oficialul a mai declarat că avem 15 cazuri de import al maladiei. Este vorba despre persoane venite din  Italia, Franța, Marea Britanie și Elveția și există 14 cazuri de transmitere locală - Chișinău, Hâncești, Soroca.

Ministrul le-a mulțumit celor care în ultimele zile s-au solidarizat cu medicii și au făcut gesturi pentru ei.

”În situațiile de creiză se conturează valorile societății. În ultimele zile, am observat o solidarizare cu medicii din partea mediului de afaceri și a persoanelor fizice - le-au fost oferite prânzuri calde. Îmi exprim recunoștinșa pentru persoanele care susțin sistemul de sănătate. Îmi exprim gratitudinea pentru personalul medical”, a declarat oficialul. 

Viorica Dumbrăveanu a reiterat necesitatea de a sta acasă în această grea perioadă. Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în prezent există încă 43 de cazuri suspecte de coronavirus. 

670
Tagurile:
Moldova, coronavirus, Ministrul Sănătății
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (377)
Tematic
Coronavirus: Estimări sumbre - numărul morților în Franța ar putea ajunge până la 500.000
Efectul coronavirus: Recesiunea lovește Uniunea Europeană


Загрузка...