Coronavirus

Prima persoană infectată de COVID-19, tratată în Republica Moldova

839
(reînnoit 23:02 16.03.2020)
În sfârșit o veste îmbucurătoare de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, cu privire la persoanele contaminate cu noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 16 mart - Sputnik. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță despre prima persoană infectată cu virusul de tip nou COVID-19 care a fost tratată în Republica Moldova. Potrivit consilierului ministrului Sănătății, Cristina Stratulat, au fost realizate două teste repetate. Rezultatul acestora la prezența virusului COVID-19 este negativ.

Pacienta se simte bine, a fost transferată din izolator în secție și urmează mâine să fie externată.

Amintim că în Republica Moldova au fost confirmate 23 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus. Zece dintre acestea sunt cu transmitere locală. Mai mult, printre persoanele infectate este și un copil de doar 8 ani. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat după ședința de astăzi a Punctului Focal Național că unul dintre pacienți se află în stare extrem de gravă, fiind conectat la aparatul de respirație artificială.

La această oră continuă ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, în cadrul căreia se va decide asupra decretării stării de urgență. După ședința Comisiei, miniștrii se vor convoaca în ședință de Guvern. 

839
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (439)


Загрузка...