Inspectoratul Național de Patrulare al IGP

Ultimă oră: În satul Bălceana, Hâncești a fost instituită carantină

4166
(reînnoit 15:00 16.03.2020)
În satul Bălceana raionul Hâncești a fost instituită carantină după ce au fost confirmate mai multe cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 16 mart - Sputnik. În satul Bălceana raionul Hâncești a fost instituită astăzi carantină. La intrarea în localitatea stă o mașină a Poliției, iar ieșirea din sat se va face doar pentru a cumpăra strictul necesar. Primul caz de infectare cu coronavirus în Bălceana a fost confirmat vineri, 13 martie.

Femeia testată pozitiv la COVID-19 a revenit recent din Italia. Aceasta nu a respectat regimul de autoizolare de 14 zile impus de autorități pentru toți cei care vin din țările grav afectare de coronavirus. Ea a mers la biserică, la punctul medical unde a avut contact cu minim 50 de oameni. 

Chiar dacă acest lucru a fost cunoscut de autorități, carantină în localitate nu a fost instituită imediat după ce a fost confirmată infectarea femeii cu coronavirus. Mai mult, duminică, 15 martie, peste 300 de oameni din sat au participat la alegerile parlamentare noi. 

În Moldova au fost confirmate până la această oră 23 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. În țara noastră este în vigoare codul roșu de pericol de îmbolnăvire cu coronavirus. 

4166
Tagurile:
carantina, ultima ora
Tematic
Precizările ministrului Dumbrăveanu: Va fi sau nu va fi instituită carantină la Bălceana


Загрузка...