CEC

S-au închis secțiile de vot la Hâncești: Rata participării

234
(reînnoit 22:36 15.03.2020)
La ora 21:00 s-au încheiat alegerile parlamentare noi în circumscripția nr.38, Hâncești. Rezultatele preliminare vor fi anunțate de CEC printr-un comunicat de presă.

CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Rata participării la vot la alegerile din Hâncești a fost de 23,33% (14.441 de alegători) la ora 21:00, când s-au închis cele 44 de secții de votare, în care erau așteptați peste 60.000 de alegători. Acest rezultat era afișat în transmisiunea online de la Comisia Electorală Centrală (CEC).

Reamintim că duminică, 15 martie, au avut loc alegeri parlamentare noi în circumscripția electorală uninominală nr.38, municipiul Hâncești. Pentru mandatul de deputat au candidat 5 concurenți electorali.

Urmează numărarea buletinelor de vot și totalizarea rezultatelor. Câștigător al mandatului de deputat, potrivit legislației, va fi declarat candidatul care acumulează cele mai multe voturi. În cazul alegerilor parlamentare în circumscripțiile uninominale, nu este reglementat un prag minim pentru validarea scrutinului. 

Sondajul de tip exit-poll nu a fost desfășurat, din cauza riscurilor de răspândire a coronavirusului. Rezultatele preliminare vor fi anunțate de CEC printr-un comunicat de presă.

Mandatul de deputat a devenit vacant după ce Alexandru Botnari (PDM) și-a depus mandatul în decembrie 2019, pentru a prelua conducerea Primăriei municipiului Hâncești.

Pentru mandatul de deputat au concurat: Ion Mereuță (PDM), Ștefan Gațcan (PSRM), Olesea Stamate (PAS), Dorin Chirtoacă (B.E.Unirea), Grigore Cobzac - candidat independent.

234
Tagurile:
Hancesti, alegeri


Загрузка...