Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă

Ion Chicu: Prima femeie confirmată cu COVID-19 ar putea fi externată

380
(reînnoit 14:16 15.03.2020)
Prima femeie care a fost testată pozitiv la coronavirus ar putea fi externată în următoarele zile, potrivit premierului Ion Chicu.

CHIȘINĂU, 15 mart - Sputnik. Prima femeie infectată cu COVID-19 în Moldova ar putea fi externată în zilele următoare. Starea ei de sănătate s-a ameliorat, iar medicii sunt optimiști că în următoarele zile aceasta ar putea pleca acasă. Informația a fost oferită de premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică. 

”Avem un rezultat foarte bun în privința stării de sănătate a primei paciente care a fost confirmată, doamna care a venit atunci din Italia. În pofida complicațiilor generate de celelalte boli cronice pe care le avea, doamna astăzi se simte cu mult mai bine și noi sperăm mult ca în următoarele zile să fie posibilitatea ca doamna să fie externată”, a precizat Ion Chicu. 

Ion Chicu a mai precizat că acest lucru demontrează competența medicilor din Moldova. Numărul celor infectați cu coronavirus a rămas a fi de 12 persoane, la fel ca ieri.

De ieri și până astăzi, specialiștii au constatat că nu într-un singur caz, dar în două infecția s-a transmis pe plan local. Virusul a fost contractat de la persoane apropiate revenite de peste hotare - un bărbat s-a molipsit de la soție, iar o femeie însărcinată - de la soacră.

Ministrul le-a recomandat oamenilor să se autoizoleze și în raport cu cei apropiați, dacă aceștia prezintă simptome de îmbolnăvire. Pentru a pune capăt unor zvonuri, ministrul Viorica Dumbrăveanu a subliniat că în Republica Moldova n-avem niciun deces ca efect al COVID-19.

Cele 12 persoane contaminate până acum cu COVID-19 provin din Chișinău și din localități din raioanele Florești, Chișinău, Basarabeasca, Hâncești, Râșcani, Cahul. 

380
Tagurile:
COVID-19, femeie, Ion Chicu
Tematic
De mâine doar magazinele alimentare și farmaciile vor fi deschise
Campania „Stăm acasă!” continuă: Cum este dezinfectat Chișinăul


Загрузка...