Viorica Dumbrăveanu Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

COVID-19 în Moldova: Numărul celor infectați a rămas de 12 persoane

339
(reînnoit 14:29 15.03.2020)
Numărul celor infectați cu coronavirus a rămas a fi de 12 persoane, la fel ca ieri. Specialiștii au constatat însă că nu într-un singur caz, dar în două infecția s-a transmis pe plan local. Sunt 27 de persoane cu suspiciune de contaminare.

CHIȘINĂU, 14 mart – Sputnik. În această dimineață, numărul cazurilor confirmate de COVID-19 rămâne a fi de 12 persoane. Informația a fost anunțată, la un briefing, de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Ministrul a precizat că va reveni cu informație actualizată pe măsura necesităților. Autoritățile îi îndeamnă pe oameni să stea acasă, mai ales că este zi de duminică, pentru a evita locurile aglomerate.   

De ieri până astăzi, specialiștii au constatat că nu într-un singur caz, dar în două infecția s-a transmis pe plan local. Virusul a fost contractat de la persoane apropiate revenite de peste hotare - un bărbat s-a molipsit de la soție, iar o femeie însărcinată - de la soacră. 

Ministrul le-a recomandat oamenilor să se autoizoleze și în raport cu cei apropiați, dacă aceștia prezintă simptome de îmbolnăvire.

Pentru a pune capăt unor zvonuri, ministrul Viorica Dumbrăveanu a subliniat că în Republica Moldova n-avem niciun deces ca efect al COVID-19.

Cele 12 persoane contaminate până acum cu COVID-19 provin din Chișinău și din localități din raioanele Florești, Chișinău, Basarabeasca, Hâncești, Soroca, Râșcani, Cahul ș.a..

339
Tagurile:
COVID-19
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (443)
Tematic
Igor Dodon a efectuat o vizită de lucru la Vama Leușeni – Video


Загрузка...