ЦИК CEC

Precizări de la CEC: Alegerile de la Hâncești ar putea fi anulate

436
(reînnoit 23:34 14.03.2020)
Comisia Electorală Centrală a solicitat opinia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică cu privire la posibilitatea continuării activităților de organizare și desfășurare a scrutinului de mâine.

CHIȘINĂU, 14 mart - Sputnik. Comisia Electorală Centrală este în așteptarea unei decizii a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică cu privire la desfășurarea sau nu a alegerilor parlamentare de mâine în circumscripția 38 din Hâncești. 

”Cu referire la situația epidemiologică din țară și, în contextul organizării alegerilor parlamentare noi planificate pentru ziua de mâine, 15 martie curent, comunicăm următoarele. CEC a adresat un demers Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică prin care a informat despre măsurile întreprinse pentru asigurarea protecției alegătorilor și a funcționarilor electorali.

Totodată, a fost solicitată opinia Comisiei cu privire la posibilitatea continuării activităților de organizare și desfășurare a scrutinului de mâine. Despre deciziile luate, vă vom informa suplimentar”, este precizat într-o notă informativă a Comisiei Electorale Centrale. 

Duminică, 15 martie, ar fi trebuit să fie organizate alegeri parlamentare noi în circumscripția uninominală nr. 38 din Hâncești. Funcția de deputat a devenit vacantă după ce deputatul Alexandru Botnari, candidat al Partidului Democrat din Moldova, și-a depus mandatul în decembrie 2019 pentru a prelua șefia primăriei municipiului Hîncești.

La alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38 din Hîncești participă șase candidați. Este vorba de cadidatul din partea PSRM, Ștefan Gațcan, Ion Mereuță din partea PDM, Olesea Stamate din partea formațiuni PAS, Vitalie Balinschi - PP „Șor”, Dorin Chirtoacă - Mișcarea politică „Unirea”, Grigore Cobzac - candidat independent.

436
Tagurile:
CEC, precizari
Tematic
Emisiunea Contrapunct. Invitat: Iurie Ciocan, fostul președinte CEC


Загрузка...