Troleibuz

A fost modificată circulația transportului public prin centrul Chișinăului

258
(reînnoit 13:59 14.03.2020)
Primăria Chișinău a operat modificări în circulația transportului public ce traversează zona centrală a Capitalei. Decizia a fost luată pentru prevenirea aglomerărilor și, implicit, reducerea riscului de răspândire a COVID-19.

CHIȘINĂU, 14 mart – Sputnik. Pentru a preveni aglomerările în preajma Pieței Centrale din Chișinău, circulația transportului public prin centrul Chișinăului a fost modificată sâmbătă, 14 martie, prin decizia Primăriei.

Astfel, circulația troleibuzelor și autobuzelor ce traversează Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt a fost redirecționată pe str. București, fără ca unitățile de transport să staționeze între străzile A. Pușkin și Ciuflea.

De asemenea, troleibuzele care circulă pe strada Ismail nu vor staționa între străzile A. Mateevici și A. Hîjdeu.

Subliniem că transportul public nu va staționa lângă Piața Centrală, a cărei activitate va fi suspendată pe o perioadă nedeterminată de luni, 16 martie.

Serviciile municipale le prezintă scuze cetățenilor și solicită „înțelegere pentru incomoditățile create”.

Menționăm că administrația Publică Locală Chișinău a decis alocarea a 2 milioane de lei, din Fondul de Rezervă al municipiului, în vederea sporirii măsurilor pentru prevenirea și controlul virusului de tip nou pe teritoriul administrat. 

Banii vor fi distribuiți preturilor de sector, Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Direcției generale asistență socială și sănătate, Direcției generale transport public și căi de comunicație, Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău", Î.M. „Parcul Urban de Autobuze" , Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi", Î.M. „Combinatul Servicii Funerare", Î.M. Regia „Autosalubritate", precum și Spitalului Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, în vederea achiziționării echipamentelor de protecție pentru entitățile structurale (măști, mănuși, termometre, dezinfectanți, ochelari, echipamente speciale folosite la dezinfectare).

258
Tagurile:
Chisinau, transportul public
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (328)
Tematic
Precizările ministrului Dumbrăveanu: Va fi sau nu va fi instituită carantină la Bălceana


Загрузка...