Liceu din Chișinău

Școlile și grădinițele din țară s-au închis: Ce fac părinții ai căror copii stau acasă

1144
(reînnoit 14:08 11.03.2020)
În școlile și grădinițele din țară bate vântul, după ce ieri autoritățile au decis să suspende procesul educațional pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

CHIȘINĂU, 11 mart - Sputnik. Procesul de studii a fost suspendat în școli și grădinițe începând de astăzi și până în data de 22 martie, după ce ieri au fost confirmate încă două cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus.

Unii părinți care muncesc nu au posibilitatea să stea acasă, așa că au apelat la ajutorul apropiaților. 

Coronavirus
Пресс-служба Департамента здравоохранения города Москвы

Valeriu din Capitală, care muncește, la fel ca soția sa, spune că și-a lăsat copilul în grija bunicilor.

”Este foarte bine că avem o bunică înțelegătoare, care are grijă de copil, dar este mai dificil în cazul celor ai căror bunici muncesc sau nu sunt în putere să aibă grijă copiilor”, a declarat Valeriu. 

Maria din Chișinău, care la fel muncește, susține că și-a lăsat fetița acasă, iar bunica vine de la Drochia ca să aibă grijă de ea.

La rândul său, Olesea din Capitală a declarat pentru Sputnik Moldova că era determinată să-și țină copiii acasă încă înainte ca autoritățile să interzică frecventarea școlilor și grădinițelor.

Iar Adelina din Chișinău ne-a spus că școlile se închid, dar cărțile nu. Iată de ce, odată cu ordinul emis de autorități, ea a decis că va practica homeschooling-ul, ceea ce își dorea de mult timp. ”Nimic nu este mai de preț decât timpul petrecut de părinți împreună cu copiii”, a declarat Adelina. 

Olga din Capitală spune că și-a ținut copilul acasă chiar și înainte ca autoritățile să emită ordinul prin care a interzis frecventarea instituțiilor de învățământ, pentru că i-a fost frică pentru sănătatea lui. 

Iar Elena din Chișinău afirmă că fata sa, care frecventează grădinița, va sta acasă cu ea, întrucât oricum se află în concediu de îngrijire a celui de-al doilea copil.

Unii părinți au profitat de vremea frumoasă de afară și au ieșit să se joace cu copiii lor.

 • Ce fac părinții ai căror copii stau acasă
  Ce fac părinții ai căror copii stau acasă
  © Sputnik / Rodion Proca
 • Ce fac părinții ai căror copii stau acasă
  Ce fac părinții ai căror copii stau acasă
  © Sputnik / Rodion Proca
 • Ce fac părinții ai căror copii stau acasă
  Ce fac părinții ai căror copii stau acasă
  © Sputnik / Rodion Proca
1 / 3
© Sputnik / Rodion Proca
Ce fac părinții ai căror copii stau acasă

Pe 8 martie, autoritățile au instituit cod portocaliu de alerta naționala privind Covid -19, în legătură cu înregistrarea primului caz de coronavirus în Moldova. Ulterior au fost confirmate alte două cazuri de contaminare, la o femeie și un bărbat, ambii în vârstă de 60 de ani.

Ulterior, Guvernul a luat decizia de a amâna toate evenimentele publice planificate pentru luna martie. A fost amânat chiar și concertul de închidere a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor 2020”.

1144
Tagurile:
copii, părinți, închise, grădinițe, școli
Tematic
Italia, coronavirus: Peste 10 mii de cazuri și 631 de decese – la ce se aşteaptă italienii
Coronavirus în Moldova: Peste 20 de persoane suspecte sunt internate


Загрузка...