Violență

Oribil: Iată ce i-a făcut un medic de 37 de ani pacientei sale minore de 13 ani

874
(reînnoit 14:04 26.02.2020)
Un medic va sta cinci ani după gratii după ce a întreprins acțiuni ilegale față de o pacientă de-a sa.

CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. Un medic a fost condamnat la cinci ani de pușcărie pentru acțiuni perverse cu caracter sexual în raport cu o pacientă de 13 ani. Procuratura Generală informează că totul a început în perioada 2014-2015, atunci când adolescenta a fost de trei ori internată în spital, după o traumă suferită la patinoar. Potrivit celor din familie, medicul de 37 de ani avea un comportament politicos și făcea complimente și glume inofensive minorei, ceea ce nu le-a dat de bănuit de intențiile bărbatului.

Startul relației dintre cei doi a început după un apel al minorei pentru o consultație la medic. Potrivit informațiilor furnizate de Procuratura Generală, au continuat și alte apeluri – 300 la număr, iar după 30 de zile, medicul și pacienta au avut prima întâlnire.

Aceasta a fost urmată de alte câteva, inclusiv la cinematograf, dar și la bărbat acasă.

„La întâlniri, pe lângă faptul că purta cu adolescenta discuții cu caracter obscen, medicul a întreprins și diverse acțiuni cu caracter sexual față de aceasta”, precizează serviciul de presă al Procuraturii.

Inculpatul o ghida pe adolescentă cum să camufleze întâlnirile și comunicarea cu el față de familie. La inițiativa lui, ambii foloseau telefoane și numere de telefon dedicate comunicării exclusive între ei, pe care le schimbau periodic. Unul din cele trei telefoane primite, pe care urma să-l distrugă la solicitarea lui, adolescenta îl îngropase în vecinătatea casei, iar ulterior i l-a arătat mamei și autorităților.

Cazul a ieșit la iveală după ce „diriginta victimei i-a atenționat pe părinți despre scăderea bruscă a rezultatelor elevei la studii, dar și că aceasta ar suferi de dragoste”.

După o monitorizare mai îndeaproape, mama fetei a observat că aceasta continuă să comunice activ cu medicul de pe mai multe numere de telefon.

Ulterior, minora a decis să povestească totul mătușii sale, la rândul ei aceasta a informat-o pe mamă, care a depus o plângere penală la autorități.

Pe marginea acțiunilor comise de medic, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a obținut în fața judecătorilor condamnarea la pedeapsa cu închisoarea pentru 5 ani.

Mai mult, inculpatului îi va fi interzisă profesarea activităților medicale, inclusiv celor legate de minori, timp de 5 ani de la ispășirea pedepsei cu închisoarea.

874
Tagurile:
Medic, minoră, perversiuni sexuale, Perversiuni
Dorin Cimil

Alegeri prezidențiale: Câți alegători sunt așteptați la urne

12
(reînnoit 18:44 30.10.2020)
Președintele CEC, Dorin Cimil, a precizat care trebuie să fie numărul cetățenilor cu drept de vot pentru ca rezultatele alegerilor prezidențiale să fie validate. El și-a exprimat speranța că moldovenii vor manifesta atitudine civică și vor ieși la vot.
Alegeri prezidențiale: Câți alegători sunt așteptați la urne

În cadrul emisiunii "Contrapunct", președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a remarcat faptul că toate birourile secțiilor de votare din țară sunt pregătite și dotate cu echipamentul necesar pentru ca moldovenii să-și exercite dreptul la vot.

Potrivit lui, la urne sunt așteptați toți doritorii cu drept de vot, însă pentru validarea scrutinului este necesar să  participe nu mai puțin de 1/3 din alegători.

"Există o condiție de recunoaștere a valabilității scrutinului - un milion de alegători este necesar să se prezinte la urnele de vot. În listele electorale sunt incluși 2,8 milioane de cetățeni cu drept de vot. Suntem pregătiți să facem față numărului de persoane înscrise în aceste liste", a subliniat Dorin Cimil.

Președintele CEC și-a exprimat speranța că cetățenii moldoveni vor ieși în număr suficient la vot și scrutinul va fi validat.

Precizăm că în ziua alegerilor prezidențiale din acest an vor fi deschise 2143 de secții de votare, inclusiv 139 peste hotare, iar pentru alegătorii din Transnistria – 42.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

12
Tagurile:
secții de votare, urne, CEC, alegeri prezidențiale
Tematic
Ghilețchi: Scenarii politice după alegeri


Загрузка...
Ambulanță, Medic

Număr mare de infectări și decese cauzate de COVID într-o singură zi

92
(reînnoit 18:10 30.10.2020)
Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 75 201 cazuri. 18 persoane au murit astăzi din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19.

CHIȘINĂU, 30 oct – Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că astăzi au fost confirmate în țară 968 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Bilanțul vine în urma efectuării a 3463 de teste, dintre care primar – 3124 şi repetat – 339.
Din numărul total de cazuri, patru sunt de import (Turcia-1, Rusia-1, Polonia-1, Republica Elenă-1).

Cu regret, din numărul total de cazuri 50 sunt lucrători medicali: 15 medici, 23 de asistenți medicali și 12 angajați din cadrul personalului auxiliar.

Dintre persoanele infectate,  789 sunt în stare gravă (dintre care 40 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1423 – în stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Ministerul informează că alte 695 de persoane au fost tratate și externate. În total, 55 190 persoane s-au vindecat de COVID-19.

În tratament la domiciliu sunt 6 322 de persoane cu forme ușoare de COVID-19, iar 24 163 sunt sub supraveghere la domiciliu.
În ultimele 24 de ore a fost înregistrat un număr mare de decese – 18 oameni cu vârste cuprinse între 53 și 85 de ani au murit în urma complicațiilor provocate de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

92
Tagurile:
decese, infectare, Ministerul Sănătăți, coronavirus, COVID-19
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Pierdere imensă: Un cunoscut medic a fost răpus de COVID-19
Expert: Va fi învins COVID-19 în Moldova și în lume?


Загрузка...