Печенье

Afacere unică în Moldova: Povestea uimitoare a unui bărbat care a învins cancerul

299
(reînnoit 12:24 20.02.2020)
Laptele acestor animale este apreciat pentru calitățile sale curative. Un litru de lapte este vândut de fermierul Ion Lozonschi cu 400 de lei.

CHIȘINĂU, 18 feb - Sputnik. A vrut să-și refacă sănătatea, dar până la urmă și-a lansat propria afacere. Atunci când a fost diagnosticat cu cancer, bărbatul din raionul Fălești, Ion Lozonschi nici nu bănuia că în curând își va crea o fermă de măgari. Aceste animale încăpăținate dau cel mai valoros lapte din lume, care conține o cantitate mare de grăsimi sănătoase. Medicul i-a prescris acest lapte lui Ion.

В Фалештском районе действует единственная в Молдове ослиная ферма
© Sputnik /
Singura fermă de măgari din Moldova se află la Fălești

Cum a început totul

La început, eroul nostru a plecat în munții Carpați, în România, în căutarea laptelui de măgar. La munte, a găsit o fermă unde era comercializat acest produs rar, dar Ion nu a avea nici timp și nici posibilitate să meargă cu regularitate până acolo. Atunci omul a decis să-și cumpere niște măgari la întoarcerea în Moldova. El a cumpărat două măgărițe pentru ca să aibă suficient lapte pentru consum personal. Apoi a plasat un anunț pe o pagină de publicitate. S-a dovedit că în Moldova există persoane care doresc să achiziționeze un astfel de produs terapeutic. În timp ce Ion a început să-și pună pe picioare mica afacere, a reușit să învingă și cancerul.

"Totul a început acum cinc ani. Beam cu regularitate lapte de măgar, iar acum sunt sănătos. Îmi permit să beau chiar și un pahar două de vin", a spus în glumă Lozonschi.

În prezent, deja cumpărători din localitățile românești din apropierea graniței vin la el. Fermierul vinde un litru de lapte de măgar cu 400 de lei. Îl împachetează în sticle mici de 200 de grame, astfel încât să nu fie prea scump. El spune că ar putea reduce prețul, dar laptele de măgar încă nu se bucură de popularitate în rândul moldovenilor.

Temperament abrupt

În gospodăria lui Ion sunt 15 măgărițe. El le dezmiardă în glumă cu „madame”. Fiecare dintre aceste „doamne” dă de la cinci sute de grame până la un la un litru și jumătate de lapte pe zi. Aceasta este de câteva ori mai puțin decât o vacă obișnuită. Pentru a obține lapte, trebuie te adaptezi la temperamentul lor. Măgarii sunt cunoscuți pentru încăpățânarea lor, dar acest lucru nu pare să-l deranjeze pe fermier.

""Există un mascul pe care îl poreclesc Mircea. Are un caracter flexibil, m-a mușcat doar de două ori. Există femele - Frunza și Gabriela. Acestea sunt, în principiu, ascultătoare. Măgarii au un temperament abrupt, trebuie să fii atent să nu te muște", a precizat bărbatul.

Fermierul se descurcă de unul singur cu toate apucăturile specifice măgarilor. Le îngrijește, le hrănește, curăță ocolul, are grijă de sănătatea acestora. Mini-ferma este construită astfel încât laptele sănătos să poată fi obținut pe tot parcursul anul, indiferent de anotimp.

Panaceu pentru toate bolile

După compoziție, laptele de măgar este asemănător cu cel uman. Iată de ce acesta este recomandat copiilor. Acest produs conține un număr mare de proteine, lipide, acid lactic. De asemenea, este bogat în vitaminele A, C, E și D. Laptele de măgar este recomandat persoanelor care suferă de osteoporoză. De asemenea, poate ajuta în tratamentul bolilor plămânilor, ale tractului respirator superior, inclusiv afecțiuni cronice. De asemenea, esteticienii au apreciat proprietățile produsului - laptele îmbunătățește starea pielii.

299
Tagurile:
Moldova, afacere, cancer, barbat
Tematic
Ai grijă ce mănânci! Dovleceii din supermarket – sursa de îmbolnăvire cu cancer
Oncologii avertizează: Crește numărul bolnavilor de cancer tiroidian
Parc

Cum arată parcul ”La Izvor”: Lucările de reamenajare sunt pe ultima sută de metri - Foto

53
(reînnoit 09:39 28.05.2020)
Lucrările de reamenajare a parcul ”La Izvor” sunt pe ultima sută de metri. Muncitorii amenajează stadionul destinat pentru fotbal de plajă.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. O nouă față a parcului ”La Izvor”. Potrivit primarului Capitalei, Ion Ceban, lucrările de reamenajare a spațiului sunt efectuate în proporție de 60 la sută. Muncitorii sunt la etapa de instalare a tribunelor pe stadionul din parc. Acesta are o capacitate de 1100 de locuri și după amenajare oamenii vor putea juca fotbal de plajă.

”Cheltuielile pentru construcția stadionului sunt acoperite de Federația Moldovenească de Fotbal şi FIFA”, a precizat primarul Ion Ceban. 

80% din cheltuielile vor fi acoperite de Federația Internațională de Fotbal, restul de 20% fiind suportate de Federația Moldovenească de Fotbal. O decizie privind darea în arendă pe 25 de ani a terenului de 0,7 hectare pentru stadion, a fost aprobată anterior de Consiliul municipal Chișinău.

Reamenajarea parcului ”La Izvor”
Stadion din parcul ”La Izvor” pentru praticarea fotbalului de plajă

În apropierea stadionului de fotbal pe plajă vor fi amenajate terenuri pentru practicarea diferitor genuri de sport. Este vorba de minifotbal, tenis de câmp, volei pe plajă şi locuri de joacă pentru copii.

Reamenajarea parcului ”La Izvor”
Stadion din parcul ”La Izvor” pentru praticarea fotbalului de plajă

La fel, acolo va fi amenajată o parcare publică, fântâni arteziene și piste pentru bicicliști. Aleile pietonale vor fi iluminate și amenajate cu mobilier urban. Proiectul integral urmează să fie definitivat până la sfărşitul lunii iulie.

Reamenajarea parcului ”La Izvor”
Stadion din parcul ”La Izvor” pentru praticarea fotbalului de plajă

Parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani al Capitalei va fi reamenajat până la sfârșitul acestui an. Cel puțin asta ne-au promis autoritățile municipale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

53
Tagurile:
la sută, lucrări, Parcul La Izvor
Tematic
Uimitor cum va arăta Parcul „La izvor”! Primarul Ion Ceban a oferit detalii – Foto


Загрузка...
Poliția de Frontieră

Informații actualizate de la Poliția de Frontieră: Oamenii continuă vină acasă

28
(reînnoit 08:44 28.05.2020)
Moldovenii continuă să revină acasă. În decurs de 24 de ore, frontiera țării noastre a fost traversată de 5 027 de oameni.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Timp de 24 de ore, frontiera țării noastre a fost traversată de 5 027 de oameni.

Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova - 1 968 de traversări. La frontiera cu România au fost înregistrare 1 268 de treceri, iar la cea cu Ucraina - 546. De asemenea, 154 de cetățeni au ajuns în Moldova cu avionul. 

Polițiștii de frontieră au înregistrat și unele încălcări. Ei au constatat că două persoane au încălcat regimul zonei de frontieră, un caz de trafic ilegal de bunuri, o tentativă de trecere a frontierei cu document falsificat, o încălcare a regulilor de folosire a vinietei, o persoană a fost identificată la controlul de frontieră cu consemn național.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 5 027 de persoane și completate 1 986 de fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19.

Oamenii continuă să sune la Linia Verde. În decurs de 24 de ore s-au înregistrat 377 de apeluri de la cetățeni. La trecerea frontierei de stat, călătorii sunt supuși obligatoriu termometriei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

28
Tagurile:
oameni, Poliția de Frontieră
Tematic
Ultimele informații de la Poliția de Frontieră: Câți oameni au intrat în țară


Загрузка...