Pește cu paraziți, imagine simbol

Istoria se repetă: Pești cu paraziți în instituțiile de învățământ - Ce spune ANSA

8078
(reînnoit 14:16 19.02.2020)
Reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au avut astăzi o ședință unde au discutat despre problemele ce țin de alimentația în instituțiile de învățământ preșcolar și școlar.

CHIȘINĂU, 19 feb – Sputnik. Nereguli grave în școli și grădinițe. Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, în unele instituții de învățământ din țară nu se respectă regulile de alimentație a copiilor.

În urma unor verificări inopinate au fost constatate următoarele încălcări: pește cu paraziți, livrarea produselor alimentare cu etichete incomplete, produse cu termenul expirat (lapte, ouă), prezența produselor interzise pentru copii (lapte condensat, castraveți marinați).

”Am depistat probleme în ceea ce ține de livrarea alimentației în instituțiile de învățământ, prezența produselor alimentare cu eticheta incompletă sau fiind încălcat procesul de transabilitate a produsului, prezența produselor alimentare, de exemplu peștele congelat, cu modificarea indicilor organolectici cum ar fi culoare, miros și restul și cantitatea de apă în produse decât norma admisibilă, prezența peștelui congelat afectat de paraziți, produse cu termenul de valabilitate expirat; lapte ouă de prepeliță, ouă de găină”, a precizat Vladislav Cotici, directorul general ANSA.

Potrivit reprezentanților Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, și în instituțiile de învățământ din Chișinău au fost depistate încălcări grave în ceia ce privește alimentația copiilor. 

”Rezultatele controalelor sunt: neconformități de ordin sanitar tehnic. În 52 de instituții de învățământ blocurile sanitare necesită o reparație curentă. Blocurile alimentare din 11 instituții de învățământ nu sunt asigurate cu spații de depozitare pentru legume și fructe proaspete ceia ce duce la păstrarea cu alte grupuri de mărfuri și creează riscuri de contaminare”, a declarat reprezentantul ANSA,  Roman Vengher. 

La fel, în blocurile alimentare angajații lucrează cu utilaj vechi, cu o uzură de peste 30 de an. Este vorba de 11 instituții de învățământ.

Potrivit celor de la ANSA, au fost înlăturate 200 de ouă din instituțiile de învățământ, 326 de kilograme de pește și peste 500 de kilograme de produse gata preparate. În aceste cazuri au fost inițiate mai multe cauze penale și aplicate amenzi.

De la începutul anului acesta au fost efectuate 19 controale inopinate.

8078
Tagurile:
ANSA, Viermi, pește
Tematic
Atenție! Nu cumpăra acest pește: Devii părtaș la un mare rău – Foto

Moș Crăciun în mască anti-gaz: Cum rezistă actorii în vreme de pandemie

22
(reînnoit 15:45 29.11.2020)
Moș Crăciun în mască anti-gaz: În preajma Anului Nou, actorii caută modalități originale de a-și păstra profesia pe timp de pandemie.

Un Moș Crăciun din Celiabinsk a povestit despre modul în care iese din situație când felicitările tradiționale și matineele sunt interzise din cauza coronavirusului.

Un actor cu 20 de ani de experiență, Dmitri Varfolomeev, este acum nevoit să lucreze pe un taxi. El spune că anterior, pe această vreme, avea deja planificate toate activitățile, însă în acest an situația este total diferită.

"De obicei, până la începutul lunii noiembrie aveam programul (pentru sărbătorile de Anul Nou) pregătit. Am vorbit cu toată lumea, am discutat despre toate, am făcut totul, chiar am repetat câteva piese cu profesorii, cu copiii, dar fără mine", spune Varfolomeev.

Restricțiile legate de coronavirus în regiunea Celiabinsk au fost prelungite până pe 27 decembrie. Nu vor fi artiști sau părinți la matineele din grădinițe. Potrivit viceguvernatorului  regiunii, Irina Geht, autoritățile nu intenționează să închidă cinematografele și centrele comerciale. Cu toate acestea, dacă situația continuă să se înrăutățească, vor fi impuse restricții totale asupra evenimentelor de masă în regiune.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

22
Tagurile:
Rusia, pandemie, Moș Crăciun


Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

În ce condiții ar putea ajunge în Italia vaccinul rusesc Sputnik V

70
Italia va putea să demareze negocieri cu Rusia pentru procurarea Sputnik V doar după ce preparatul va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor, a declarat ambasadorul italian la Moscova.

BUCUREȘTI, 29 nov – Sputnik. Italia va putea demara negocieri cu Rusia pentru procurarea vaccinului „Sputnik V” doar după ce acesta va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), a declarat pentru agenția RIA Novosti, ambasadorul republicii italiene la Moscova, Pasquale Terracciano, în timpul festivităților de deschidere a patinoarului din Piața Roșie.

“Vaccinul trebuie să fie certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor. Dacă Institutul Gamalei a demarat discuțiile pe acest subiect cu Agenția, dacă a expediat informații despre vaccinul rusesc, atunci Agenția îl va autoriza, îl va certifica, adică va fi unul dintre vaccinele accesibile”, a spus ambasadorul.

“Suntem obligați să respectăm această procedură prin intermediul EMA. Nu putem decide “vreau asta, vrea altceva”, doar prin intermediul EMA. Abia apoi vom putea demara negocieri pe acest subiect”, a menționat diplomatul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

70
Tagurile:
Italia, Vaccinul Sputnik V, Rusia, vaccin
Tematic
Coronavirusul a afectat summitul G20. Dar Occidentul nu va tolera vaccinul rusesc
Rusia livrează vaccinul Sputnik V țărilor africane


Загрузка...