Ședință la Apă Canal-Canal Chișinău cu specialiști din cadrul Institutului de proiectări „Ленгипроинжпроект” din Sankt Petersburg

Gata cu mirosul urât din Capitală? Iată soluția „Apă-Canal”

259
(reînnoit 08:32 18.02.2020)
Conducerea S.A „Apă-Canal” caută în continuare soluții pentru a scăpa Chișinăul de mirosul neplăcut.

CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik. Un grup de specialiști ruși vor face o expertiză tehnică a Stației de Epurare a apelor uzate din capitală, anunță serviciul de presă al S.A. „Apă-Canal Chișinău”.

Potrivit informațiilor, director general interimar al instituției, Anatolie Lichii, a discutat subiectul cu specialiștii din cadrul Institutului de proiectări «Ленгипроинжпроект» din orașul Sankt Petersburg, Rusia, care au reușit să identifice soluții optime de remediere a problemei atunci când orașul s-a confruntat cu o asemenea situație.

Astfel, o echipă de experți din cadrul Institutului de proiectări și a Întreprinderii de prestare a serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare din orașul Sankt-Petersburg va analiza starea tehnică a Stației de epurare de la Chișinău, unde în acest moment se desfășoară lucrări de reabilitare.

Amintim că reprezentanții „Apă-Canal Chișinău” au efectuat vizite inopinate la sediile mai multor agenți economici și au prelevat probe de ape uzate la deversarea în sistemul public de canalizare. Potrivit investigațiilor efectuate în laboratoarele Institutului de Chimie al Academiei de Ştiințe a Moldovei, cauza apariției culorii albe-opalescente a apelor uzate, care provoca mirosul insuportabil, este concentrația mare a hidrogenului sulfurat, dar şi a „sulfurilor din apa din decantorul nr. 8 şi după decantor”.

259
Tagurile:
Apă Canal, miros neplăcut, miros urât
Tematic
Cât de periculos este pentru sănătate mirosul pestilențial din Chișinău

Video: Cât trebuie câștige un bărbat ca femeia fie împlinită

2
(reînnoit 21:55 15.01.2021)
Peste 15 mii de lei, cam atât ar trebui să câștige lunar un bărbat astfel încât soția acestuia să fie mulțumită. Echipa Sputnik Moldova a realizat un experiment pentru a afla opinia femeilor despre veniturile pe care ar trebui să le aibă un bărbat.

Echipa Sputnik Moldova a decis să întrebe moldovencele ce venituri și-ar dori să aibă în acest an bărbații lor, astfel ca să le ajungă pentru cheltuielile casnice, dar și pentru odihnă. Se pare că la acest capitol moldovencele sunt mai modeste și nu visează la milioane, ci la salarii care le-ar permite ca familia să nu ducă lipsă de anumite lucruri stringente.

Clasamentul salariului mediu în Moldova și în statele vecine>>>

Deși femeile au numit diverse sume, multe visează ca din banii câștigați să poată fi acoperite cheltuielile pentru facturi, mâncare și îmbrăcăminte, dar și să mai pună ceva deoparte pentru odihnă, cel puțin o dată pe an. Dacă sunteți curioși să aflați la câți bani visează moldovencele, priviți materialul video realizat de echipa Sputnik Moldova. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2
Tagurile:
Republica Moldova, femei, bărbați, salarii, bani
Tematic
Salariile cresc și în Moldova! Câți angajați au primit în 2020 mai mult de 10 mii lunar


Загрузка...
Poliția

Alerta cu bombă la centrul comercial Poliția spune cine a făcut apelul

58
(reînnoit 23:07 15.01.2021)
Specialiștii ”Bomteh” a făcut verificări minuțioase la Centru comercial amplasat pe str. Arborilor după ce Poliția a fost alertată în legătură cu un obiect explozibil aflat acolo. Alerta s-a dovedit fam falsă.

CHIȘINĂU, 15 ian – Sputnik. Specialiștii ”Bomteh nu au depistat nici un obiect explozibil, anunță Poliția Capitalei.

”Urmare a verificării Centrului Comercial, de către specialiștii din cadrul serviciului ”Bomteh”, obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate”, a comunicat serviciul de presă al instituției.

Totodată, în urma măsurilor speciale de investigație și urmărire penală, a fost identificată persoana care a făcut apelul telefonic la Poliție. Acesta s-a dovedit a fi un minor în vârstă de 13 ani.

Oamenii legii anunță că pe caz a fost inițiat un proces penal pentru a fi stabilite toate circumstanțele.

Amintim că în această seară in individ a sunat la Poliție, la 20:20, și a comunicat că pe acoperișul unui centru comercial amplasat pe str. Arborilor din Chișinău se află un obiect explozibil. Forțele de ordine au intrat în alertă.

Forțele de ordine care s-au deplasat la fața locului au încercuit zona și au evacuat toți vizitatorii din centru comercial.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

58
Tagurile:
centru comercial, Chișinău, Poliția, alertă cu bombă
Tematic
Poliția oferă informații despre alerta cu bombă de la Judecătoria Chișinău


Загрузка...