Președintele Dodon

Ce i-au cerut moldovenii lui Dodon ca să-i solicite lui Putin - Video

492
(reînnoit 16:07 15.02.2020)
Iată ce le-a promis președintele Igor Dodon moldovenilor care au încălcat regimul de ședere în Federația Rusă - detalii.

CHIȘINĂU, 14 feb - Sputnik. Moldovenii care au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Rusiei i-au cerut președintelui Igor Dodon să-i solicite lui Vladimir Putin o nouă amnistie pentru cei care muncesc acolo. Președintele Igor Dodon spune că va depune efort pentru ca să obțină acest lucru în cadrul unor înțelegeri cu autoritățile din Federația Rusă. Declarația a fost făcută de șeful statului în cadrul unui nou episod ”Președintele răspunde”.

”Vreau să amintesc cu acest prilej că pe parcursul ultimilor trei ani au fost 3 sau 4 tipuri de amnistii, când au fost iertate încălcările comise de cetățenii noștri”, a precizat Igor Dodon.

Șeful statului a dat asigurări că va încerca ca în acest an să ajungă la o înțelegere cu Federația Rusă, îndemnând cetățenii ca, în cazul în care îi va reuși, să facă uz de această oportunitate.

”Mă voi strădui ca în acest an să ajung la o înțelegere cu autoritățile din Federația Rusă, dar eu vă rog foarte mult, dacă facem acest pas, atunci să profitați de această amnistiere. Anul trecut doar le-am oferit tuturor posibilitatea tuturor să revină acasă și atunci au fost anulate toate încălcările, dar au profitat de asta doar câteva zeci de mii, iar acolo se află aproximativ 500-600 de mii de cetățeni de-ai noștri”, a declarat președintele, precizând că va depune efort să ajungă la o înțelegere cu autoritățile ruse în a doua jumătate a anului.

Actualmente, în Federația Rusă muncesc aproape 500 de mii de moldoveni. Potrivit Băncii Naționale a Moldovei, în 2017 Rusia a fost lider în ceea ce privește volumul total al transferurilor bănești efectuate în Moldova de peste hotare, cu o pondere de 33,6%.

492
Tagurile:
video, Putin, amnistiere, Rusia, Dodon
Tematic
Președintele Dodon, vizită în raionul Dubăsari
Birou

Avertismentul unui medic: Iată cum ne putem infecta cu noul coronavirus

214
(reînnoit 21:18 07.07.2020)
Medicul român Virgil Musta de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara a prezentat un nou scenariu în legătură cu transmiterea noului coronavirus.

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Specialiștii atrag atenția că noul coronavirus se transmite acolo unde ne așteptăm mai puțin.

Mai exact, aceștia spun că există riscul de contaminare de la aerul condiționat, în special în încăperile în care sunt multe persoane.

Este vorba despre un studiu realizat de peste 200 de cercetători, transmis Organizației Mondiale a Sănătății.

Virgil Musta, medic la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a explicat că particulele mici stau în aer mai mult timp față de cele mari, acestea coborând la sol și contaminând suprafețele.

”Există riscul să ne contaminăm pentru că, deși nu suntem în contact direct cu o persoană contaminată, în aer există riscul să fie aceste particule cu viruși”, a declarat Musta.

Medicul a precizat că la spitalul Victor Babeș din Timișoara a crescut numărul persoanelor infectate. Situația s-a schimbat în urmă cu cinci zile pentru că, în ultima lună, au avut doar un pacient pe zi nou infectat și un număr de 5-10 pacienți internați pe secție.

La ora actuală, în schimb, a crescut numărul de adresări la spital cu pacienți infectați.

Acum sunt 22 de pacienți internați și unul la terapie intensivă.

”Doi au decedat în cursul zilei de ieri. Nu avem asimptomatici”, a adăugat medicul.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

214
Tagurile:
medic, coronavirus, infectare
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Două scenarii anunțate de ONU pentru lume de după pandemia coronavirusului - detalii


Загрузка...
Postul Vamal Costești

Punctul de trecere a frontierei Costești-Stânca își reia activitatea: Detalii

27
(reînnoit 22:35 07.07.2020)
Autoritățile vamale ale Republicii Moldova și României informează cim va activa în continuare punctul de trecere Costești-Stânca.

CHIȘINĂU, 7 – Sputnik. Puntul de trecere a frontierei moldo-române „Costești-Stânca” își reia activitatea.

Autoritățile vamale din Republica Moldova și România au decis ca de mâine, 8 iulie, începând cu ora 08:00 să fie restabilit traficul atât pentru călători, cât și pentru transportatorii de mărfuri. Chiar și așa unele restricții de circulație impuse pe perioada pandemiei vor fi menținute.

De precizat că după redeschiderea PTF Costești-Stânca, s-a ajuns la un număr de 24 de puncte de trecere a frontierei de stat deschise.

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal îndeamnă participanții la traficul transfrontalier să se informeze doar din surse oficiale despre condițiile de trecere a frontierei impuse în țările de destinație, inclusiv în cele de tranzit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

27
Tagurile:
punct vamal, Costești-Stânca, Costeşti


Загрузка...