marijuana

A pus pe picioare o afacere cu droguri, dar procurorii i-au dat peste cap toate planurile

105
(reînnoit 19:09 14.02.2020)
Un tânăr din Ungheni a ajuns pe banca acuzaților, fiind învinuit de comercializarea marijuanei în proporții deosebit de mari.

CHIȘINĂU, 14 feb - Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală în cazul unui tânăr în vârstă de 19 ani din Ungheni, învinuit de trafic de droguri.

Potrivit anchetatorilor, inculpatul a făcut rost de marijuana printr-un intermediar pe tot parcursul anului 2019. 

Drogurile erau vândute persoanelor din anturajul său. În acest sens, el obținea un profit de până la 400 de lei săptămânal. Afacerea ilegală a fost însă deconspirată după ce un agent sub acoperire din Chișinău i-a cerut învinuitului să-i vândă marijuana.

Tânărul se află acum în arest preventiv, iar dosarul deschis pe numele lui a fost trimis în judecată. El riscă până la 15 ani de închisoare. 

105
Tagurile:
Procuratura, Ungheni, marijuana, droguri
Tematic
Droguri ascunse lângă școli și grădinițe: Ce riscă patru tineri din Capitală
Operațiune specială: Droguri vândute în Chișinău printr-o metodă secretă – Video
Stație de alimentare cu combustibil

Benzina, motorina și gazul lichefiat s-au scumpit în Chișinău iată cât costă

107
(reînnoit 15:15 16.01.2021)
Unele stații de alimentare cu combustibili din Chișinău au afișat sâmbătă, 16 ianuarie, prețuri mai mari.

CHIȘINĂU, 16 ian - Sputnik. Benzina și motorina s-au scumpit pe 16 ianuarie cu aproximativ un leu la unele stații de alimentare din Chișinău. Gazul lichefiat s-a scumpit cu aproape 80 de bani.

La stațiile care au afișat prețurile majorate, un litru de benzină A 95 costă 17,10 lei și mai mult de atât, un litru de motorină – până la 14,45 lei, un litru de gaz lichefiat - 10,10 lei.

Menționăm că ultima dată carburanții s-au scumpit acum o lună – benzina și motorina cu vreo 60 de bani, iar gazul lichefiat cu aproximativ 40 de bani.

Totodată, în ultimele zile euro și dolarul au un trend ascendent în cotațiile valutare oficiale.

Reamintim că, din martie 2019, companiile din domeniu sunt în drept să stabilească de sine stătător preţurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere, dar condiția este să nu depăşească rata de rentabilitate anuală de 10%.

La începutul acestui an, Consiliul Concurenţei a admis că preţul carburanţilor va creşte din cauza tendințelor de pe piețele internaționale, dar și ca urmare a majorării cotei accizelor cu până la 9%, conform politicii bugetar-fiscale şi vamale pentru 2021.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

107
Tagurile:
Chisinau, carburanți, preț, motorina, benzina
Tematic
Un caz complicat: SUA vor să interzică importul de petrol din Rusia
OPEC+ relaxează restricțiile privind producția de petrol
SUA au cumpărat cantități imense de petrol din Rusia


Загрузка...
Fațada de la Campidoglio Capitol Hill din Roma, Italia

Restricții până în martie la intrarea în Italia pentru moldoveni precizările Ambasadei

97
(reînnoit 12:58 16.01.2021)
Ambasada Republicii Moldova în Italia a informat despre noile măsuri restrictive introduse de Guvernul de la Roma în contextul combaterii răspândirii infecției cu virusul COVID-19 pentru perioada 16 ianuarie – 5 martie 2021.

CHIȘINĂU, 16 ian - Sputnik. Rămân în vigoare prevederile ce interzic intrarea în Italia a persoanelor care în ultimele 14 zile au vizitat sau au tranzitat Republica Moldova, cu unele excepții, a informat pe Facebook Ambasada noastră la Roma.

Excepție fac persoanele care pot prezenta motive doveditoare de: a) muncă; b) urgență absolută; c) sănătate; d) studii; e) întoarcerea la domiciliu sau la reședință.

Persoanele din categoriile menționate au obligația de a completa și prezenta transportatorului la îmbarcare sau persoanei autorizate să efectueze controlul o declarație pe propria răspundere cu obligația să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile la sosirea în Italia.

Ambasada precizează ce prevede decretul legislativ din 15 ianuarie 2021 prin care Guvernul Italiei a introdus noi măsuri restrictive pentru combaterea răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 în Italia, care vor fi valabile pentru perioada 16 ianuarie - 5 martie 2021.

Astfel, până la 15 februarie 2021, rămâne în vigoare interzicerea deplasărilor între regiuni sau provincii autonome, cu excepția celor motivate de necesități de muncă, situații de urgență sau de sănătate.

De asemenea, este interzisă circulația pe întreg teritoriul Italiei în intervalul orar 22.00-05.00. În continuare, se acceptă întoarcerea la reședință sau domiciliu.

Vizitele la rude sau prieteni vor fi permise în intervalul orelor 05.00 - 22.00, o dată pe zi - maxim două persoane (cu excepția minorilor cu vârsta sub 14 ani, a persoanelor cu dizabilități și a persoanelor din aceeași locuință care nu sunt autosuficiente) și doar în cadrul aceleiași regiuni pentru zona galbenă și în cadrul aceleiași comune/oraș pentru zonele portocalii și roșii.

Vor fi permise deplasările în cadrul aceleiași localități, între orele 05.00 și 22.00 și în afara localităților cu mai puțin de 5.000 de locuitori, pe o rază de 30 de km, fără a putea merge în capitale de provincie.

A fost stabilită așa-numita zonă „albă” - regiunile în care timp de trei săptămâni consecutive numărul de infecții va fi mai mic de 50 de cazuri la 100.000 de locuitori. În zona „albă” nu se vor aplica măsurile restrictive prevăzute pentru zonele galbene, portocalii și roșii, dar toate activitățile se vor desfășura conform protocoalelor specifice.

Menționăm că Ucraina a exclus Republica Moldova, pe 15 ianuarie, de pe lista țărilor din „zona roșie”.

Acest lucru este menționat într-un mesaj publicat pe site-ul Ministerului Sănătății din țara vecină. Astfel, cetățenii Republicii Moldova pot călători în Ucraina fără să mai fie nevoie să stea în carantină. Republica Moldova a exclus Ucraina de pe lista țărilor din „zona roșie” încă acum două săptămâni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

97
Tagurile:
moldovenii, Italia, Restricții
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Video: Protestul HoReCa în Chișinău – lumina a fost stinsă
Liber la călătorii! Ucraina a exclus Moldova din zona roșie


Загрузка...