alimentația în grădinițe

Mai multă siguranță: Cine va procura alimente pentru copiii din grădinițele Capitalei

124
(reînnoit 19:02 10.02.2020)
După numeroase scandaluri legate de alimentația copiilor din grădinițe, Primăria Chișinău a decis să-i interzică Direcției educație să procure hrană pentru copii. Această atribuție va fi transferată unei alte entități.

CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. Direcția generală educație a municipiului Chișinău nu va mai fi responsabilă de achiziția produselor alimentare pentru grădinițele din Capitală. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor municipale.

”Intenția noastră ar fi să delegăm la această etapă atribuțiile unor instituții care ar avea maximă credibilitate. Una dintre aceste instituții ar fi Agenția Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, care respectă standardele internaționale în ceea ce ține de procurări ale produselor și serviciilor. Pe parcursul următoarelor săptămâni, vom decide și vom veni cu detalii în acest sens. Noi considerăm că direcțiile educație trebuie să se ocupe de educație și nu de achiziții publice”, a declarat primarul Capitalei Ion Ceban.

Amintim că în luna august a anului trecut s-a aflat că la grădinița 177 din Capitală copiii sunt hrăniți cu pește pe care mișună viermii. Fosta directoare a instituției preșcolare a fost concediată pentru că a încercat să se opună modului în care Direcția Educație Ciocana organizează achizițiile de produse alimentare pentru hrana copiilor în grădinițe. 

Tot în luna august a anului trecut, 25 de copii și doi maturi de la grădinița din Băcioi au ajuns la spital cu intoxicații, după ce au consumat mâncarea pregătită la bucătăria instituției preșcolare. 

124
Tagurile:
achiziții publice, copii, alimentație, Chișinău, grădinițe
Tematic
Șobolanii au invadat o grădiniță din Rezina: Iată coșmarul care se întâmplă - Video
De la grădiniță la spital: ANSP despre intoxicația copiilor de la Băcioi
Serghei Lavrov

Șeful diplomației ruse Serghei Lavrov se află în autoizolare

4
Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse a intrat în contact cu o persoană care era infectată cu noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 27 oct - Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei Serghei Lavrov se află în izolare, după ce a contactat cu o persoană infectată cu COVID-19, anunță RIA Novosti

Știrea este în curs de actualizare...

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

4
Tagurile:
coronavirus, izolare, Serghei Lavrov
Tematic
Noul vaccin rus împotriva COVID - 19, lansat în producție


Загрузка...
Vaccinul împotriva COVID-19

Noul vaccin rus împotriva COVID - 19, lansat în producție

42
(reînnoit 16:03 27.10.2020)
În rusia a început producția celui de-al doilea vaccin împotriva COVID-19. Acesta a fost elaborat de Centrul Național Rus de Cercetare în Virologie și Biotehnologie „Vector”.

CHIȘINĂU, 27 oct — Sputnik. Rospotrebnadzor a anunțat lansarea în producție a vaccinului împotriva COVID-19 EpiVacCorona, scrie RIA Novosti.

Al doilea preparat rusesc pentru prevenirea coronavirusului, creat pe baza antigenilor peptidice la Centrul Național Rus de Cercetare în Virologie și Biotehnologie „Vector”, a fost înregistrat la mijlocul lunii octombrie.

În viitorul apropiat, specialiștii vor începe testele post-înregistrare ale EpiVacCorona.

Se preconizează implicarea a 40 de mii de voluntari, inclusiv a persoanelor care au peste 60 de ani și suferă de boli cronice. Se recomandă administrarea vaccinului de două ori, intramuscular, cu un interval de cel puțin 14-21 de zile.

Livrările în masă ale medicamentului sunt programate pentru sfârșitul lunii noiembrie sau în decembrie. În circulație civilă preparatul ar putea intra la începutul anului 2021.

În august, Ministerul Sănătății din Rusia a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat la Centrul de Cercetare pentru Electrochimie ”Gamalei”. Medicamentul a fost denumit „Sputnik V”. 

În plus, se lucrează la crearea unui vaccin viu de Centrul Ciumakov pentru Cercetare și Dezvoltare a Produselor Imunobiologice din Academia Rusă de Științe.

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

42
Tagurile:
producție, COVID-19, Rusia, vaccin
Tematic
Vaccinul și maimuțele: Fake-ul britanic despre fake-ul rusesc


Загрузка...