Autoritățile din China îndeamnă la calm

Reacții exagerate în privința coronavirusului: China îndeamnă la calm

341
(reînnoit 12:42 04.02.2020)
Autoritățile chineze anunță că rata mortalității cauzate de coronavirus este în prezent de doar 2,1 la sută și se pronunță împotriva răspândirii stării de panică.

CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. China înțelege măsurile raționale și necesare pe care unele țări le iau pentru a controla răspândirea noului tip de coronavirus, dar se opune unor reacții excesive și răspândirii stării de panică, a declarat ministrul chinez de externe, Wang Yi, într-o conversație telefonică cu omologul său iranian Mohammad Javad Zarif, informează RIA Novosti.

"După o vizită în China, șeful OMS a lăudat măsurile de urgență întreprinse de China. De asemenea, reprezentantul organizației a declarat că nu aprobă restricțiile internaționale inutile privind călătoriile și comerțul cu China. Înțelegem măsurile rezonabile și necesare pe care unele țări le-au luat pentru control (împotriva răspândirii bolii - Ed.), dar ne opunem unei reacții excesive și acțiunilor care provoacă panică", a spus Wang Yi, ale cărui cuvinte sunt citate pe site-ul Ministerului Chinez de Externe.

Potrivit oficialului, "China va continua să informeze țările din întreaga lume, va respecta principiile deschiderii și transparenței, va consolida cooperarea și va asigura securitatea regională și globală în domeniul sănătății publice".

Ministrul de Externe a subliniat că, datorită eforturilor Chinei, rata mortalității cauzate de coronavirus în țară se menține în prezent la 2,1%, ceea ce este mult mai puțin decât în ​​cazul altor focare de boli infecțioase. Această cifră este semnificativ mai în comparație cu rata mortalității de 17,4% în cazul gripei de tip H1N1 din 2009, care a fost în Statele Unite ale Americii.

341
Tagurile:
coronavirus, China
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (729)
Tematic
Noul coronavirus din China: Ce se cunoaște despre el acum
Parc

Cum arată parcul ”La Izvor”: Lucările de reamenajare sunt pe ultima sută de metri - Foto

75
(reînnoit 09:39 28.05.2020)
Lucrările de reamenajare a parcul ”La Izvor” sunt pe ultima sută de metri. Muncitorii amenajează stadionul destinat pentru fotbal de plajă.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. O nouă față a parcului ”La Izvor”. Potrivit primarului Capitalei, Ion Ceban, lucrările de reamenajare a spațiului sunt efectuate în proporție de 60 la sută. Muncitorii sunt la etapa de instalare a tribunelor pe stadionul din parc. Acesta are o capacitate de 1100 de locuri și după amenajare oamenii vor putea juca fotbal de plajă.

”Cheltuielile pentru construcția stadionului sunt acoperite de Federația Moldovenească de Fotbal şi FIFA”, a precizat primarul Ion Ceban. 

80% din cheltuielile vor fi acoperite de Federația Internațională de Fotbal, restul de 20% fiind suportate de Federația Moldovenească de Fotbal. O decizie privind darea în arendă pe 25 de ani a terenului de 0,7 hectare pentru stadion, a fost aprobată anterior de Consiliul municipal Chișinău.

Reamenajarea parcului ”La Izvor”
Stadion din parcul ”La Izvor” pentru praticarea fotbalului de plajă

În apropierea stadionului de fotbal pe plajă vor fi amenajate terenuri pentru practicarea diferitor genuri de sport. Este vorba de minifotbal, tenis de câmp, volei pe plajă şi locuri de joacă pentru copii.

Reamenajarea parcului ”La Izvor”
Stadion din parcul ”La Izvor” pentru praticarea fotbalului de plajă

La fel, acolo va fi amenajată o parcare publică, fântâni arteziene și piste pentru bicicliști. Aleile pietonale vor fi iluminate și amenajate cu mobilier urban. Proiectul integral urmează să fie definitivat până la sfărşitul lunii iulie.

Reamenajarea parcului ”La Izvor”
Stadion din parcul ”La Izvor” pentru praticarea fotbalului de plajă

Parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani al Capitalei va fi reamenajat până la sfârșitul acestui an. Cel puțin asta ne-au promis autoritățile municipale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

75
Tagurile:
la sută, lucrări, Parcul La Izvor
Tematic
Uimitor cum va arăta Parcul „La izvor”! Primarul Ion Ceban a oferit detalii – Foto


Загрузка...
Poliția de Frontieră

Informații actualizate de la Poliția de Frontieră: Oamenii continuă vină acasă

30
(reînnoit 08:44 28.05.2020)
Moldovenii continuă să revină acasă. În decurs de 24 de ore, frontiera țării noastre a fost traversată de 5 027 de oameni.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Timp de 24 de ore, frontiera țării noastre a fost traversată de 5 027 de oameni.

Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova - 1 968 de traversări. La frontiera cu România au fost înregistrare 1 268 de treceri, iar la cea cu Ucraina - 546. De asemenea, 154 de cetățeni au ajuns în Moldova cu avionul. 

Polițiștii de frontieră au înregistrat și unele încălcări. Ei au constatat că două persoane au încălcat regimul zonei de frontieră, un caz de trafic ilegal de bunuri, o tentativă de trecere a frontierei cu document falsificat, o încălcare a regulilor de folosire a vinietei, o persoană a fost identificată la controlul de frontieră cu consemn național.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 5 027 de persoane și completate 1 986 de fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19.

Oamenii continuă să sune la Linia Verde. În decurs de 24 de ore s-au înregistrat 377 de apeluri de la cetățeni. La trecerea frontierei de stat, călătorii sunt supuși obligatoriu termometriei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

30
Tagurile:
oameni, Poliția de Frontieră
Tematic
Ultimele informații de la Poliția de Frontieră: Câți oameni au intrat în țară


Загрузка...