Coronavirusul, subiect de discuție la Guvern: Autoritățile spun ce se întâmplă în Moldova

1295
Ședința Comisiei pentru Situații Excepționale s-a încheiat. Miniștrii au discutat despre măsurile autorităților cu privire la prevenirea răspândirii noului coronavirus.

CHIȘINĂU, 2 feb – Sputnik. În Republica Moldova nu a fost înregistrat nici un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus, iar probabilitatea infectării cu acest tip de virus este mică.

Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei pentru Situații Excepționale.

Totodată, ministrul spune că situația epidemiologică în țară este monitorizată în permanență, prin intermediul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, instituțiilor medico-sanitare și în punctele de santinelă.

”Personalul medical din țară a fost instruit și toate spitalele au medicamente suficiente pentru a face față unei eventuale epidemii”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății Igor Pokanevych a declarat în cadrul ședinței că se lucrează intens în vederea asigurării instituțiilor medicale cu medicamente, instruirea lucrătorilor medicali, informarea cetățenilor despre cum să se apere de această boală, dar și recomandări cu privire la călătorii.

Și la frontiera de stat se întreprind în continuare măsuri pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus.

„Efectivul a fost instruit asupra metodelor de depistare, izolare și informare. Polițiștii de la patrulare au fost dotați cu echipamente, mănuși, măști, termometre infraroșii. Am elaborat și împărțim pliante tuturor pasagerilor care pleacă sau intră în țară”, a informat ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu.

Controale inopinate au loc și în instituțiile de învățământ, a anunțat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici.

Ce ține de probabilitatea infectării prin transmiterea coletelor din China, Organizația Mondială a Sănătății anunță că nu există un astfel de risc.

1295
Tagurile:
Comisia pentru Situaţii Excepţionale, Guvernul RM, Guvernul, coronavirus
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (325)
Tematic
Noul coronavirus din China: Ce se cunoaște despre el acum


Загрузка...