Coronavirus, imagine simbol

Poșta Moldovei: Măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului prin colete

814
(reînnoit 11:28 01.02.2020)
Operatorul național Poșta Moldovei a făcut un anunț privind măsurile luate pentru a preveni riscul de transmitere a noului coronavirus prin intermediul coletelor din China.

CHIȘINĂU, 1 feb - Sputnik. Întreprinderea ”Poșta Moldovei” informează că va spori măsurile de securitate la primirea coletelor din zona  cu noul coronavirus. 


”Operatorul desemnat al Chinei informează toți operatorii, că pentru a preveni riscul de transmitere și răspândire ulterioară a noului coronavirus (2019-nCoV), Administrația Poștală din China a primit instrucțiunea guvernului chinez să dezinfecteze toate trimiterile poștale destinate sau care tranzitează prin Wuhan la centrul său de procesare”, este precizat într-un comunicat de presă.

Totodată, Administrația Poștală din China va solicita de la destinatar informații despre preferințele de livrare a coletelor, scrisorilor și a altor trimiteri poștale internaționale.

Operatorul național atenționează populația că aceste măsuri ar putea duce la întârzieri în prelucrarea și livrarea tuturor trimiterilor poștale.

814
Tagurile:
colete, colete poștale, Poșta Moldovei, coronavirus
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1244)
Tematic
Doi moldoveni blocați în orașul chinez infectat de coronavirus: Ce face MAEIE
Noul coronavirus din China: Ce se cunoaște despre el acum
Primăria Chișinăului

Concurs lansat de Primărie: Câștigătorul va primi 10 mii de lei

14
(reînnoit 10:38 21.01.2021)
Primăria vrea să renoveze două scuaruri din Capitală, iar cel care va propune cel mai bun proiect va fi premiat cu zece mii de lei. Autoritățile au lansat un concurs pentru elaborarea conceptelor de reabilitare.

CHIȘINĂU 21 ian - Sputnik. Primăria Capitalei vrea să reamenajeze scuarul de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, sin fața clădirii Kentford Business Center, și scuarul „Nicolae V. Gogol", din preajma Palatului Republicii. În acest context, autoritățile au lansat un concurs la care doritorii pot participa și pot veni cu idei și proiecte pentru renovarea celor două scuaruri. 

Cei care vor să participe la concurs și să elaboreze un proiect, vor trebui să țină cont de documentația de urbanism a orașului, normele în vigoare, precum și Ghidul de design al străzilor municipiului Chișinău. Participanții pot depune proiectele până în data de 4 februarie, atunci când va avea loc și prezentarea conceptelor. 

Autorii celor mai bune proiecte vor fi menționați cu premii bănești. Astfel, pentru locul I premiul este de 10 mii de lei, locul II - 7 mii de lei și locul III - 3 mii de lei. 

Premianții concursului urmează a fi desemnați și anunțați în data de 5 februarie 2021.

Detalii despre condițiile concursului le puteți găsi în dispozițiile nr.8 și nr.9.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

14
Tagurile:
renovare, scuar, Primăria Chișinău, concurs


Загрузка...
Poliția

Foto: Accident teribil la Sângerei: O tânără a murit

64
(reînnoit 10:03 21.01.2021)
O tânără în vârstă de 19 ani a murit după ce mașina pe care o conducea s-a izbit violent de un copac. Accidentul a avut loc miercuri, la intrarea în satul Copăceni, raionul Sângerei.

CHIȘINĂU 21 ian - Sputnik. O tânără din raionul Râșcani se deplasa spre Sângerei, iar la un moment dat a pierdut controlul mijlocului de transport și s-a izbit într-un copac. Din cauza loviturii puternice, șoferița a murit pe loc până la venirea ambulanței. 

O tânără a murit într-un accident la Sîngerei
© Photo : Courtesy of Inspectoratul de Poliție Sîngerei
O tânără a murit într-un accident la Sîngerei

În urma impactului, mașina a fost transformată într-un morman de fiare. În automobil se mai aflau și doi pasageri, care s-au ales cu numeroase traumatisme și au fost transportați de urgență la spital. 

O tânără a murit într-un accident la Sîngerei
© Photo : Courtesy of Inspectoratul de Poliție Sîngerei
O tânără a murit într-un accident la Sîngerei

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Sângerei Ina Moscaliuc, oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele producerii accidentului. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

64
Tagurile:
Sângerei, Poliție, accident
Tematic
Foto: Un bărbat a fost descarcerat de salvatori – cum s-a produs accidentul


Загрузка...

Emisiunea ”La Ordinea Zilei”

0
(reînnoit 10:38 21.01.2021)
Cum s-au descurcat vinificatorii moldoveni în 2020? Ce planuri au producătorii de vin din țara noastră pentru 2021, dar și care sunt perspectivele acestui domeniu?

Mai mulți ani la rând, aproximativ 80% din vinul produs în Republica Moldova a mers pe piața externă. Care a fost situația anului 2020, în contextul în care pandemia a paralizat majoritatea domeniilor de activitate în întreaga lume? Cum au făcut față vinificatorii moldoveni provocărilor anului 2020, dar și ce planuri au pentru acest an? Răspus la aceste întrebări aflăm de la Elizaveta BREAHNĂ, Expert coordonator vinificaţie, Oficiul Național al Viei și Vinului.

0


Загрузка...