Mită, foto simbol

Incredibil: Iată ce mită au pretins doi inspectori de patrulare și pentru ce

206
(reînnoit 15:08 28.01.2020)
Un șofer prins băut la volan ar fi urmat să scape de pedeapsă în schimbul unei sume de bani oferită inspectorului de patrulare.

CHIȘINĂU, 28 ian – Sputnik. Ofițerii CNA au efectuat percheziții la domiciliile și în automobilele a doi inspectori de patrulare. Aceștia au ajuns în vizorul oamenilor legii după ce ar fi pretins mită de la doi șoferi pentru a nu-i trage la răspundere și a nu le ridica permisele de conducere.

Într-un caz, un polițist din cadrul INP ar fi pretins 10 000 de lei, iar în altul -  polițistul ar fi cerut 500 de euro. În ambele situații, șoferii au fost opriți pentru verificări pe șoseaua Chişinău-Hâncești.

”Potrivit materialelor cauzei, poliţiştii ar fi constatat încălcări la conducerea mijloacelor de transport, între care conducerea în stare de ebrietate şi conducerea fără permis. Pentru a nu documenta situațiile, în conformitate cu prevederile legii, aceştia au pretins mită”, se arată într-un comunicat al CNA.

Oamenii legii au operat percheziții la domiciliile şi în mijloacele de transport ale bănuiților, inclusiv în automobilele de serviciu. După care ambii au fost escortați la CNA pentru audieri şi pentru recunoașterea lor în calitate de bănuiţi.

Poliţiştii sunt cercetaţi în prezent în stare de libertate cu obligarea lor de a se prezenta la organul de urmărire penală în caz de necesitate.

206
Tagurile:
inspectori de patrulare, mită, INP, CNA
Activitatea SAMU Botanica

Foto: Un tânăr a căzut în gol în timp ce se filma pe tik-tok

48
(reînnoit 16:16 15.01.2021)
Un tânăr de 18 ani a fost transportat la spital după ce a căzut în gol dintr-un centru comercial din Capitală, în timp ce se filma cu telefonul.

CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. Caz tragic într-un centru comercial din Chișinău. Un tânăr a căzut de la înălțime. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati.

Potrivit informațiilor, totul s-a întâmplat la ora 14:40 la mall-ul de pe strada Arborilor din Capitală. Tânărul de 22 ani a căzut de la șapte metri înălțime în timp ce se filma cu telefonul. 

„La fața locului imediat s-au deplasat angajații Inspectoratului de Poliție ai sectorului Centru, pentru documentare și stabilirea tuturor circumstanțelor”, a precizat Stati.

Tânărul a fost preluat de o ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Polițiștii care au efectuat cercetări la fața locului au stabilit ca el se afla în incinta centrului comercial împreună cu niște prieteni, care au comuncat că acesta a vrut să facă un filmuleț pentru tik-tok. Pe balustrada escalatorului tânărul și-a pierdut echilibrul și a căzut. Cazul este documentat în continuare de către angajații poliției.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

48
Tagurile:
a căzut de la geam, căzut în gol


Загрузка...
frontiera cu Ucraina

Liber la călătorii! Ucraina a exclus Moldova din zona roșie

40
(reînnoit 15:58 15.01.2021)
Țara vecină a actualizat lista țărilor clasificate în zonele roșie și verde. Potrivit hotărârii de astăzi, cetățenii Republicii Moldova pot călători în Ucraina fără să mai fie nevoie să stea în carantină.

CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. Ucraina a exclus Moldova de pe lista țărilor din „zona roșie”. Acest lucru este menționat într-un mesaj publicat vineri pe site-ul Ministerului Sănătății din țara vecină.

Украина обновила список стран с высоким эпидемиологическим риском – Молдова теперь в него не входит
Ucraina a exclus Moldova de pe lista țărilor din „zona roșie”

Republica Moldova a scos Ucraina din lista țărilor din „zona roșie” încă acum două săptămâni. Astăzi lista a fost actualizată, iar țara vecină a rămas în „zona verde”. Acest lucru înseamnă că moldovenii pot de acum încolo să călătorească în țara vecină fără să stea în carantină 14 zile și apoi alte 14 la întoarcerea în țară. 

Totuși, cei care doresc să clătorească trebuie să știe că din 8 ianuarie în Ucraina este lockdown, fiind introduse restricții dure de carantină - localurile sunt închise și este interzis comerțul cu majoritatea produselor, cu excepția celor alimentare. Restricțiile vor fi valabile până pe 24 ianuarie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

40
Tagurile:
zona verde moldova, Moldova, Ucraina
Tematic
În Rusia va începe vaccinarea în masă împotriva COVID-19


Загрузка...