Șantier de construcție a blocurilor locative

Un nou șantier ilegal în Chișinău: Ce decizie a luat primarul

172
(reînnoit 12:38 17.01.2020)
Lupta împotriva construcțiilor ilegale din Chișinău continuă. Lucrările pe un nou șantier de acest gen au fost stopate.

CHIȘINĂU, 17 ian – Sputnik. Lucrările de la șantierul de construcție din sectorul Buiucani, strada Alba Iulia, 6/4 au fost oprite, anunță primarul general, Ion Ceban. Edilul-șef informează că gardul de protecție a șantierului va fi demontat astăzi.

„Voi face tot posibilul ca în municipiul Chișinău domeniul construcțiilor să fie dezvoltat fără încălcarea legii. Poziția mea rămâne fermă și neschimbată în legătură cu obrăznicia unor constructori de a acționa ilegal, fie că încalcă deciziile autorităților, fie că nu țin cont de regulile existente și deja stabilite”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Primarul mai spune că această construcție a început încă în anul 2012 şi tot atunci a început litigiul între antreprenor şi locatarii blocurilor din preajmă.

Ulterior, în martie 2017, Primăria municipiului Chişinău, a emis autorizaţie de construcţie pentru edificarea unui bloc de locuințe cu 10 niveluri. Lucrările au fost sistate în martie 2019. Mai târziu, pe 4 decembrie 2019, Curtea Supremă de Justiţie a anulat actele emise de primărie. Ulterior, Pretura sectorului Buiucani a emis prescripţia prin care a solicitat demontarea benevolă şi necondiţionată a gardului şi eliberarea terenului municipal.

Chiar și așa, agentul economic nu s-a conformat, astfel că a fost emisă dispoziţia de demontare a gardului de protecţie. Împrejmuirea va securiza strict perimetrul gropii de fundaţie.

172
Tagurile:
ilegalități în domeniul construcțiilor, ilegalități în construcții, construcție neautorizată, firmă de construcții, șantier de construcție
Tematic
Statul vrea disciplină în domeniul urbanisticii și calitate în construcții: Detalii
Ce se va întâmpla cu construcții ilegale în Chișinău: Au fost sesizate CNA și Procuratură
Fără construcții ilegale în Chișinău: Decizia primarului general
Justiţie

A fost stabilită data Adunării Generale a Procurorilor: Iată când va avea loc întrunirea

14
(reînnoit 10:42 28.05.2020)
În cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor a fost luată decizia ca în data de 1 iulie să fie organizată Adunarea Generală a Procurorilor.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Membrii Consiliului Superior al Procurorilor, cu vot unanim, au luat decizia ca în data de 1 iulie să fie organizată Adunarea Generală a Procurorilor. La întrunire urmează să fie discutate mai multe subiecte. 

”Se va discuta despre condițiile de examinare a contestațiilor, alegerea membrilor procurori și a suplianților acesta în Colegiul pentru selecția și Cariera Procurorilor, Colegiul de Evaluare a Performanțelor Procurorilor și Colegiul de Disciplină și Etică. În dependență de situația care va fi în stat, așa se va conforma și Consiliul Superior al Procurorilor cu convocarea Adunării Generale”, Angela Motuzoc, a menționat șefa Consiliului Superior al Procurorilor.  

Decizia privind data organizării Adunării Generală a Procurorilor urmează să fie publicată pe pagina web a Procuraturii Generale și a Consiliului Superior al Procurorilor.

Această hotărâre poate fi contestată. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

14
Tagurile:
Procurori
Tematic
Procuratura, în regim special: Cinci zile de odihnă pentru procurori  
A semănat discordie: Cum a reușit Morari să-i facă pe procurori și judecători să se certe


Загрузка...
Parc

Cum arată parcul ”La Izvor”: Lucările de reamenajare sunt pe ultima sută de metri - Foto

82
(reînnoit 09:39 28.05.2020)
Lucrările de reamenajare a parcul ”La Izvor” sunt pe ultima sută de metri. Muncitorii amenajează stadionul destinat pentru fotbal de plajă.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. O nouă față a parcului ”La Izvor”. Potrivit primarului Capitalei, Ion Ceban, lucrările de reamenajare a spațiului sunt efectuate în proporție de 60 la sută. Muncitorii sunt la etapa de instalare a tribunelor pe stadionul din parc. Acesta are o capacitate de 1100 de locuri și după amenajare oamenii vor putea juca fotbal de plajă.

”Cheltuielile pentru construcția stadionului sunt acoperite de Federația Moldovenească de Fotbal şi FIFA”, a precizat primarul Ion Ceban. 

80% din cheltuielile vor fi acoperite de Federația Internațională de Fotbal, restul de 20% fiind suportate de Federația Moldovenească de Fotbal. O decizie privind darea în arendă pe 25 de ani a terenului de 0,7 hectare pentru stadion, a fost aprobată anterior de Consiliul municipal Chișinău.

Reamenajarea parcului ”La Izvor”
Stadion din parcul ”La Izvor” pentru praticarea fotbalului de plajă

În apropierea stadionului de fotbal pe plajă vor fi amenajate terenuri pentru practicarea diferitor genuri de sport. Este vorba de minifotbal, tenis de câmp, volei pe plajă şi locuri de joacă pentru copii.

Reamenajarea parcului ”La Izvor”
Stadion din parcul ”La Izvor” pentru praticarea fotbalului de plajă

La fel, acolo va fi amenajată o parcare publică, fântâni arteziene și piste pentru bicicliști. Aleile pietonale vor fi iluminate și amenajate cu mobilier urban. Proiectul integral urmează să fie definitivat până la sfărşitul lunii iulie.

Reamenajarea parcului ”La Izvor”
Stadion din parcul ”La Izvor” pentru praticarea fotbalului de plajă

Parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani al Capitalei va fi reamenajat până la sfârșitul acestui an. Cel puțin asta ne-au promis autoritățile municipale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

82
Tagurile:
la sută, lucrări, Parcul La Izvor
Tematic
Uimitor cum va arăta Parcul „La izvor”! Primarul Ion Ceban a oferit detalii – Foto


Загрузка...