Omor, foto simbol

Cumplit: Un tânăr din raionul Cahul și-a ucis cu sânge rece mătușa

386
(reînnoit 19:40 16.01.2020)
Cruzimea unor oameni pare să nu aibă limite. O femeie în vârstă de 61 de ani a fost omorâtă cu bestialitate de către nepotul său pe care l-a găzduit.

CHIȘINĂU, 16 ian - Sputnik. Un tânăr în vârstă de 25 de ani a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru că și-a bătut până la moarte mătușa la care locuia.

Procuratura Generală anunță că omorul a fost săvârșit în luna august a anului trecut, în localitatea Tătărești din raionul Cahul.

Individul a recurs la gestul cumplit doar pentru că femeia în vârstă de 61 de ani, la care locuia, i-a cerut să plece din casa sa, fiind nemulțumită de comportamentul tânărului. 

Cuprins de furie, acesta a început să o lovească cu pumnii și picioarele, iar când a văzut că este plină de sânge a ieșit din casă. Victima a decedat peste o oră după cele întâmplate, iar tânărul a pus lacăt la ușă, crezând, probabil, că astfel nimeni nu va afla despre omorul pe care l-a săvârșit. Culmea este că individul a continuat să locuiască în aceeași gospodărie, într-o anexă a casei.

Totul a ieșit la iveală după ce rudele și vecinii femeii au simțit miros neplăcut lângă ușa casei care era încuiată și au alertat autoritățile. Corpul neînsuflețit a fost descoperit la trei zile după săvârșirea crimei.

Tânărul și-a recunoscut vina, ceea ce i-a redus din pedeapsă. Instanța de judecată l-a condamnat la nouă ani de închisoare.

386
Tagurile:
Procuratura, bătaie, Cahul, Omor
Tematic
Dublu omor în capitală: Un bărbat și o femeie au fost înjunghiați – Video
În exclusivitate: Pavel Voicu, despre triplul omor de la Bălți - detalii
Medicina

CNA: Zeci de mii de doze de vaccin au ajuns în lacuri și pe câmpuri

114
(reînnoit 09:25 26.11.2020)
Un om de afaceri, care a încheiat un contract cu statul ca să vaccineze vulpile împotriva rabiei, a încercat să mituiască un angajat ANSA. Și asta pentru că, în loc să imunizeze animalele, „a ratat ținta”, iar 20.000 de doze de vaccin au ajuns în lacuri sau pe câmpuri.

CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Un om de afaceri a fost denunţat la CNA de către un angajat al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, după ce ar fi încercat să-l mituiască cu 50 de mii de lei.

Potrivit CNA, omul de afaceri a câștigat o licitație organizată de ANSA pentru campania de vaccinare a vulpilor împotriva rabiei. Conform procedurilor contractuale, după finalizarea vaccinării, angajatul ANSA urma să întocmească un raport cu privire executarea lucrărilor şi distribuirea întregii cantităţi de vaccin, astfel încât ulterior agentul economic să poată încasa banii pentru serviciile oferite.

În timpul examinării însă inspectorul ANSA a stabilit că agentul economic ar fi „ratat ținta”, iar peste 20 de mii de doze de vaccinuri au ajuns în lacuri sau pe câmpuri. Astfel, cantitatea ratată, în valoare de peste 20 mii de euro, trebuia să fie exclusă din suma pe care urma s-o încaseze agentul economic. Și ca să nu piardă acești bani, omul de afaceri i-ar fi propus inspectorului ANSA mită în sumă de 50 de mii de lei ca pentru a falsifica concluziile raportului.

Angajatul Agenției nu a fost de acord cu jocul agentului economic și l-a denunțat. Omul de afaceri a fost reţinut şi escortat la CNA pentru audieri, iar ulterior a fost plasat în izolator pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 6 ani de închisoare și amendă în sumă de 200 de mii de lei. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

114
Tagurile:
ANSA, mită, bani
Tematic
ANSA a început lupta cu rabia: Vaccinare cu ajutorul avionului
Pericolul din zemoși: ANSA a distrus aproape trei tone de pepene galben – Foto


Загрузка...

Sânge şi plasmă pentru tratamentul Covid-19: Gestul soldaților moldoveni

18
(reînnoit 07:34 26.11.2020)
Peste 500 de militari în termen şi pe contract, angajaţi civili ai Armatei Naţionale, precum şi studenţi ai Academiei Militare „Alexandru cel Bun” (AMFA), au donat astăzi sânge şi plasmă în garnizoanele Chişinău, Bălţi şi Cahul.

Potrivit șefului Inspectoratului Militar, colonel Victor Pîrțînă, pentru desfăşurarea acţiunii respective au fost create patru echipe mobile speciale în Brigăzile de infanterie motorizată „Moldova”, „Ştefan cel Mare” şi „Dacia” şi la sediul AMFA. Totodată, militarii din Regimentul de Stat Major „General de brigadă Nicolae Petrică” au mers la Centrul Naţional de Transfuzie din Chişinău pentru a dona sânge şi plasmă.

Sursa a precizat că în cadrul evenimentului au fost donate peste 60 de doze de plasmă pentru tratamentul anti-Covid.

Alături de militari a fost ministrul Apărării Victor Gaiciuc, care le-a mulţumit celor prezenţi pentru receptivitate şi gestul frumos prin care se oferă o şansă la viaţă pacienţilor.

”Armata participă deseori la campaniile de donare a sângelui şi plasmei, prin aceasta demonstrând o dată în plus că militarii sunt alături de societate. Vreau să vă mulţumesc pentru disponibilitatea pe care o manifestaţi de fiecare dată prin participarea în număr mare la evenimente de acest gen”, a spus ministrul Apărării.

Campania este organizată de Ministerul Apărării, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui.

De menționat că în luna septembrie curent, militarii şi angajaţii civili ai Armatei Naţionale au donat 466 de doze de sânge și 83 doze de plasmă, în cadrul unei campanii similare.

Anual, peste 2000 de militari în termen şi prin contract, dar şi angajaţi civili ai Armatei Naţionale, donează sânge în cadrul campaniilor organizate în parteneriat cu de instituţiile specializate din ţară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

18
Tagurile:
Armata RM, plasme, Sânge
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Cum ne pregătim pentru donarea de sânge


Загрузка...